Manchester United predstavio veliko pojačanje!

Onana potpisao

Manchester United predstavio veliko pojačanje! · Zvanično

Midhat Šljivak

Manchester United predstavio je danas veliko pojačanje. Velikan s Old Trafforda ozvaničio je dolazak sjajnog kamerunskog golmana Andrea Onane iz Intera.

Andre Onana od danas je novi golman Manchester Uniteda. Kamerunski čuvar mreže potpisao je petogodišnji ugovor s Crvenim đavolima uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Onana je istakao veliko zadovoljstvo što je postao član jednog od najvećih fudbalskih klubova svijeta.

"Doći u Manchester United je nevjerovatna čast. Naporno sam radio čitav život da bih doživio ovaj trenutak i preskočio sam brojne prepreke. Izlazak na Old Trafford i braniti gol našeg tima bit će još jedno nevjerovatno iskustvo."

Oglasi

"Ovo je za mene novi početak. Manchester United je kroz historiju imao vrhunske golmana i dat ću sve od sebe da ostanem upamćen u narednim godinama. Drago mi je što ću ponovo raditi s Erikom ten Hagom. Znam koliko je posvećen uspjehu kluba", rekao je Onana.

27-godišnji golman je nakon samo jedne sezone napustio Inter, a Nerazzurri su u ovom poslu zaradili više od 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Detalji ugovora Onane i Manchester Uniteda još uvijek nisu poznati.

Ovaj golman je evropsku avanturu započeo u omladinskim kategorijama Barcelone, a ime je stekao na golu Ajaxa gdje je bio 'jedinica' kod Erika ten Haaga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi