Digao Francusku na noge zbog izjave o Messiju i Argentini, pa se ponovo oglasio

Gignac dao objašnjenje

Digao Francusku na noge zbog izjave o Messiju i Argentini, pa se ponovo oglasio

Endin Čaušević

Nekadašnji francuski reprezentativac Andre-Pierre Gignac našao se na velikom udaru kritika nakon što se pojavila njegova izjava da će u sutrašnjem finalu Svjetskog prvenstva navijati za Argentinu, a nakon svega on se morao oglasiti.

Na udaru francuske javnosti pred veliko finale protiv Argentine pored Gignaca našao se i David Trezeguet koji je priznao da bi volio zbog Lionela Messija da Gaučosi osvoje Svjetsko prvenstvo.

Sličnu izjavu dao je i Gignac nedavno, ali ona se tek našla u centru pažnje pred sutrašnji finalni okršaj na Lusail stadionu.

Napadač meksičkog Tigresa govorio je o Messiju i poručio je da je on zaslužio konačno da osvoji Mundijal i da bi bio presretan ukoliko se to desi upravo u Kataru.

"Ja sam Francuz, ali volio bih da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo jer je Leo Messi to zaslužio svojom karijerom. Ponaša se kao pravi vođa na terenu", rekao je Gignac.

Međutim, on ni slutio nije kakve kritike će dobiti u svojoj domovini jer je nekada nosio dres reprezentacije Francuske i mnogi su mu poručili da je neprihvatljivo da će u finalu bodriti Argentinu i Messija.

Oglasi

Nakon svih kritika koje je dobio i napadač Tigresa odlučio je da reaguje i objasnio je da nije istina da je rekao da će navijati u finalu protiv Francuske.

Gignac je objasnio da je tu izjavu dao dok se još igralo četvrtfinale ovog takmičenja i da to uopšte nema veze s ovim finalom kao što su mnogi shvatili.

"To sam rekao još prije utakmice Francuske i Engleske u četvrtfinalu. Izjavio sam da ću navijati za Argentinu i Messija ako Francuska bude eliminisana s takmičenja što se nije desilo. Nikada nisam rekao da će navijati za Argentinu u meču protiv Francuske. Francuz sam, bivši reprezentativac i jasno da želim da moja država pobijedi", jasan je bio iskusni napadač.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj 37-godišnjak već sedam godina igra u Meksiku u dresu Tigresa u koji je stigao iz Marseillea u transferu koji je tada sve iznenadio.

Gignac je u dresu reprezentacije Francuske odigrao ukupno 36 utakmica i zabio je sedam golova, a posljednji put za Trikolore je igrao 10. oktobra 2016. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u susretu protiv Nizozemske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi