Andre Schurrle ponovo u Premier ligi

Nijemac na posudbi u Fulhamu

Andre Schurrle ponovo u Premier ligi · Zvanično

Pomalo zaboravljeni njemački krilni fudbaler Andre Schurrle neće nositi dres Borusije Dortmund u novoj sezoni. Naime, ovaj nekadašnji fudbaler Chelseaja će ponovo igrati u engleskoj Premier ligi - ovaj put u Fulhamu.

Andre Schurrle je danas i zvanično pojačao redove Fulhama koji je kroz play-off Championshipa izborio plasman u elitno društvo.

Ovaj 27-godišnji fudbaler je nakon obavljenih ljekarskih pregleda danas ozvaničio saradnju sa Fulhamom u koji stiže na dvogodišnju posudbu.

Za sada nisu poznati finansijski detalji dogovora na relaciji Fulham - Borussia Dortmund, ali je jasno da na Craven Cottageu žele što spreminji dočekati novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Schurrle je svoju profesionalnu karijeru počeo u Mainzu iz kojeg je prešao u Bayer Leverkusen. Apotekari su ga 2013. godine prodali Chelseaju za skokro 20 miliona eura, da bi se on na zimu 2015. vratio u Njemačku i potpisao za Wolfsburg. Nakon epizode u Wolfsburgu od ljeta 2016. godine je bio član Milionera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi