Andre Villas-Boas ipak ostaje na Velodromeu

Portugalac donio odluku

Andre Villas-Boas ipak ostaje na Velodromeu

Danas iz Francuske stižu vijesti da je portugalski strateg Andre Villas-Boas donio odluku i da će ipak ostati na klupi Marseillea.

L'Equipe je došao do informacija iz krugova bliskih vlasniku Marseillea Franku McCourtu koje govore da je Villas-Boas odlučio ostati na klupi tima sa Velodromea još jednu sezonu.

Njegova odluka je direktno povezana sa bezrezervnom podrškom koju je dobio od igrača Marseillea. Navodno je veliki broj prvotimaca u proteklom periodu razgovarao sa Villas-Boasom i uspio ga nagovoriti da ostane na svojoj poziciji. Isto je činio i sam McCourt.

Sada ostaje da se vidi kako će funkcionisati veza Portugalca sa pojedinim članovima uprave kluba s obzirom da je u prošlom periodu došlo do zatezanja odnosa. Upravo nakon jednog sastanka sa upravnom Villas-Boas je nazadovoljan onime što je na istom čuo želio prekinuti saradnju sa Marseilleom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nedavno je Andoni Zubizarreta napustio poziciju sportskog direktora Marseillea, a vjerovalo se da će i Villas-Boas ubrzo krenuti njegovih stopama. U međuvremenu je ipak došlo do preokreta situacije.

Marseille je prijevremeno okončanu sezonu Ligue 1 završio na drugoj poziciji, pa će naredne sezone igrati Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi