Prošlo je osam godina, a Lukaku još ne oprašta Villas-Boasu: Puno toga mi je uzeo

"Trofej nisam ni pipnuo..."

Prošlo je osam godina, a Lukaku još ne oprašta Villas-Boasu: Puno toga mi je uzeo

Romelu Lukaku se ljetos uspio osloboditi "okova" Manchester Uniteda, kluba za čije je neuspjehe bio dežurni krivac.

Došao je korpulentni Belgijanac u Inter i vrlo brzo počeo pokazivati da je bez obzira na sve što smo o njemu mogli pročitati proteklih godina, klasni napadač.

Kao i svakom vrhunskom sportisti, i Lukakuu je san domoći sve najprestižnijih trofeja, a na klupskom nivou od trofeja Lige prvaka nema prestižnijeg.

Lukaku je, međutim, već bio članom kluba koji je stigao do slavnog "ušatog trofeja". Riječ je o Chelseaju koji je 2012. godine proživio svoju bajku i pokorio Evropu.

Međutim, Lukaku iako je bio član Chelseaja, nije bio uvršten u ekipu Plavaca za Ligu prvaka. Tako nije učestvovao u osvajanju trofeja, a treneru Andreu Villasu-Boasu nikada nije oprostio izostavljanje iz ekipe (Portugalac je klupu Chelseaja napustio početkom marta 2012., pa je tim do trofeja vodio Roberto Di Matteo).

Bila je to debitantska sezona mlađahnog Lukakua u Chelseaju, u kojoj je upisao ukupno 12 nastupa. Bio je naravno Lukaku uz ekipu u Ligi prvaka, iako nije bio u ekipi.

"Di Matteo mi je rekao da ću ostati uz ekipu sve do nakon finala. Vjerovao je da svi trebaju poći na finale, uključujući i one koji su suspendovani i nekolicinu momaka koji nisu bili u ekipi za Ligu prvaka. Jako sam mu zahvalan na tome", izjavio je Lukaku za HLN, pa nastavio:

"Takva pobjeda je nešto o čemu sam uvijek sanjao. Želite proslaviti to sa ekipom. To je samo po sebi lijepo, posebno kada vam je 19 godinea. Sretan sam zbog cijelog kluba, ali postoji jedna čovjek koji mi je puno toga oduzeo: Prethodni trener (Villas-Boas). Nikada mu neću oprostiti zbog toga."

Lukaku je potom prokomentarisao svoj "susret" sa prestižnim peharom.

"Nisam ga ni prstom dodirnuo. Jer ja sam nisam osvojio taj trofej... To je moj stav još od kada mi je bilo 11 godina, ako niste imali nikakav doprinost, taj trofej nije vaš. Samo ako ste doprinijeli osvajanju kupa ili neke titule, možete se njome hvaliti", izjavio je Lukaku.

Lukaku današnjem treneru Marseillea (koji bi uskoro mogao i napustiti Velodrome), očigledno zamjera još puno toga, pa i osam godina od kada je njihova saradnja prestala.

Jedna od stvari je što je Portugalac konstatno isprobavao nove pozicije za Lukakua, što sigurno nije pomoglo razvoju tada 19-godišnjeg napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Malo sam morao igrati naprijed na desnoj strani, pa naprijed na lijevoj strani. Tako se ne razvijate... U jednom trenutku se morate zapitati. Zato sam rekao klubu šta mislim o tome. Znam da je Villas-Boas bio pod pritiskom, ali zbog toga me nije morao tretirati na način na koji je to činio... Di Matteo mi je prišao potpuno drugačije, odmah me uključio u sve. To se trebalo napraviti puno ranije. Iskreno, nikada nisam oprostio Villas-Boasu", poručio je Lukaku.

Lukaku je u Chelsea stigao kao tinejdžer 2011. godine iz Anderlechta. Stamford Bridge je prvi put napustio u augustu 2012. godine kada je otišao u WBA na posudbu. Potom je posuđivan i Evertonu koji će ga 2014. otkupiti, a tri godine kasnije prodati Manchester Unitedu za blizu 85 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti