Odmetnici ne odustaju: Stvara se nova Superliga, bit će potpuno drugačija!

Prvi pokušaj je bio neuspješan

Odmetnici ne odustaju: Stvara se nova Superliga, bit će potpuno drugačija!

Admin Čaušević

Prvi pokušaj pokretanja Superlige ja trajao nekoliko dana.

Prije godinu 12 evropskih klubova su se odlučili za fudbalsku revoluciju koja je bila neuspješna. Na kraju su ostali Barcelona, Real Madrid i Juventus, dok su se ostali klubovi vratili svojoj "majci" UEFA-i.

Ipak, tri odmetnika ne odustaju. Inostrani mediji javljaju da će prvi čovjek Juventusa Andrea Agnelli predstaviti novu Superligu.

Radit će se o otvorenom takmičenju sa dvije lige od po 20 klubova. Klubovi iz lige B će moći izboriti plasman u ligu A, dok će klubovi iz lige A ispadati u Ligu B.

Za razliku od prvog pokušaja ovaj put su zagovornici ove ideje odlučili da naprave promjene i Superligu učine dostupnim za još više klubova.

Oglasi

U međuvremenu je već stigao odgovor Aleksandar Čeferina. Prvi čovjek UEFA-e je poručio da se ranije koristila pandemija koronavirusa, a sada se koristi rat u Ukrajini.

"Klubovi su slobodni da kreairaju svoje takmičenje, ali neka ne očekuju da se takmiče u UEFA-inim takmičenjima. Ranije su koristilii panedmiju, sada koriste rat", kazao je Čeferin na Business of Fotball samitu kojeg je organizovao Financial Times.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je planirala od 2024. godine planirala da u Ligu prvaka uvrsti 36 klubova, ali novi ideja "odmetnika" bi mogla pokvariti taj plan.

Podsjećanja radi, osim Juventusa, Barcelone i Real Madrida u prvom pokušaju kreiranja Superlige još su učestvovali: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter i Atletico Madrid.

Top Komentari

King_Kenny
...samo Superliga,kakvih 36 klubova u LP,ovi nisu normalni...bas mi se gleda jos vise ekipa tipa Sheriffa,Besiktasa,Sportinga,Shakthara i slicnih...
0 6
emanuelmacron
a stati se gleda,Barcelona koja godinama,petlja,Real koji kurvicki igra,ili juventus koji nemoze u vojoj ligi pobjedit zadnje plasiranog,a da nenavodim Inter koji nije dao preko 400 min gola ,i Milan koji je muka ziva gledat,lijepa saban liga gdje se noge lome
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi