UEFA odustala od istrage protiv Barcelone, Real Madrida i Juventusa

Ništa od kazne zbog pokretanja Superlige

UEFA odustala od istrage protiv Barcelone, Real Madrida i Juventusa

Endin Čaušević

Pojedini evropski klubovi prije nekoliko mjeseci šokirali su fudbalsku javnost objavom da žele pokrenuti novo takmičenje - Superligu.

Superliga je planirana kao takmičenje za one najbogatije klubove u Evropi, a 12 klubova bili su potpisnici da se pokrene novo takmičenje.

Međutim, tada se digla velika prašina jer su navijači žestoko negodovali protiv tog takmičenja, a i UEFA je bila izričito protiv.

Nakon protesta navijača od ideje Superlige odustali su Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Inter i Milan. Međutim, Real, Barca i Juve i dalje su u "toj priči" oko Superlige.

UEFA je bia zadovoljna reakcijom klubova koji su se povukli iz ovog takmičenja, dok su Barcelona, Real Madrid i Juventus ostali i dalje u svemu tome, a iz UEFA-e su tada najavili žestoke kazne.

Međutim, ubrzo nakon toga postalo je jasno da UEFA ne može kazniti ove klubove zbog toga što i dalje žele da osnuju Superligu i ubrzo se sve smirilo.

UEFA je sinoć i zvanično objavila da su odustali od istrage protiv ova tri kluba i da je evidentno da Barca, Real i Juve neće biti kažnjeni jer za to nemaju nikakvu osnovu iz UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Špekulisalo se čak da će ovi klubovi biti izbačeni iz svih evropskih takmičenja, ali sada je jasno da su to bile samo prijetnje iz UEFA-e kako bi što prije pokušali da "ubiju" ideju oko Superlige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576541640
Fino im je Perez rekao da im UEFA nemoze nista a englezi se usrali hahahahh
12 0
Klicko
Pa ne moze niko protiv uefadrida,logično
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi