Andrea Petagna potpisao za Napoli

Ostaje u SPAL-u na posudbi

Andrea Petagna potpisao za Napoli

E. Čaušević

Andrea Petagna stigao je danas na ljekarske preglede u Napulj, te će s Napolijem potpisati saradnju na pet sezona.

Ovaj 24-godišnji napadač u Napoli stiže iz SPAL-a i od njega se očekuje da bude veliko pojačanje u napadu. Petagna je uspješno prošao ljekarske preglede, te je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

No, on će se novom klubu priključiti tek na kraju sezone jer je Napoli pristao na ponudu SPAL-a da Petagna ostane na posudbi u ovom timu do ljeta.

SPAL je od prodaje ovog napadača zaradito 17 miliona eura, a dodatna tri miliona će dobiti kroz razne bonuse. Petagna je ponikao u dresu Milana, a igrao je još za Sampdoriju, Vicenzu, Atalancu i Ascoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dosadašnjem dijelu sezone za SPAL je odigrao 21 utakicu i postigao je osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti