Pirlo "bocnuo" Gasperinija: U sezoni igram drugo finale, a njemu je drugo u karijeri
FOTO - EPA

Juventus i Atalatna za trofej

Pirlo "bocnuo" Gasperinija: U sezoni igram drugo finale, a njemu je drugo u karijeri

A. Beganović

U finalu italijanskog kupa večeras će snage odmjeriti Juventus i Atalanta.

Uoči ovog meča na konferenciji za medije je govorio trener Juventusa, Andrea Pirlo, koji vjerovatno broji svoje posljednje dane na klupi Stare dame.

Govorio je Pirlo o večerašnjem meču, ali je "bocnuo" i trenera Atalante Gian Piera Gasperinija, kojeg poznavaoci fudbalskih prilika smatraju za jednog od najboljih stručnjaka na Apeninima, ali i šire.

"Ne mislim da će se igra temeljiti na odbrani, svi znaju da u mečevima protiv Atalante treba očekivati udarce u gol, visok tempo, intenzivnu igru. Općenito govoreći, ovo je utakmica na evropskom nivou. Spremni smo, znamo što možemo očekivati. Zaslužili smo igrati u finalu i želimo donijeti pehar kući", na početku je istakao Pirlo.

A, potom se osvrnuo i na rad trenera Atalante.

"Imao sam sreću sudjelovati u dva finala u prvoj sezoni (prethodno je Juventus osvojio talijanski Superkup). Gasperiniju je ovo drugo finale u karijeri. Imamo različite puteve, različiti smo treneri s različitim osobinama. Vodio je Atalantu do doigravanja Lige prvaka, a uspjeh njegove ekipe cijenila je cijela Evropa. I ja tek započinjem svoje putovanje i nadam se da će biti još puno takvih finala”, rekao je Pirlo.

Meč sa Atalntom najavio je i iskusni odbrambeni fudbaler Giorgio Chiellini.

"Spremni smo. Ova je utakmica drugačija od svih ostalih. Nastojimo podići trofej iznad glave, ali razumijemo da nećemo dobiti ništa tek tako. Razumijemo probleme koje predstavlja bilo koja utakmica protiv Atalante, ali namjeravamo postići svoj cilj. Mislim da će utakmica biti slična onoj koju smo igrali u aprilu (Juventus je izgubio 0:1). Utakmica je bila izjednačena, sitnice su odlučivale o svemu. Nismo imali previše problema, a Atalanta je zabila kao rezultat prekida. Nadam se da će se danas stvari odvijati drugačije", rekao je iskusni fudbaler, pa dodao:

"Nedavno smo počeli primati više golova, ali to je posljedica promjena u samom fudbalu. Ukupno je ove sezone bilo više golova. Imamo finale, zaslužujemo borbu za trofej jer smo pobijedili Inter u polufinalu. Želimo pobijediti i pokvariti Atalantinu bajku koja je svake godine sve svjetlija”.

Kladite se u Mozzartu na meč Atalanta - Juventus. Prognozu ishoda OSTAVITE OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kenotala
Nadam se da nije imao namjeru da provocira na ovaj nacin, vjerovatno je mislio na to da i sreca ima ulogu a ne samo znanje...ako je provokacija onda je budala teska, on bi sa Atalantom ispao iz lige kakav je strucnjak.
6 0
C.Banks
Kako ga nije stid spomenut superkup, nije on doveo Juve do njega nego Sari
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi