Andrea Pirlo govorio o novoj sezoni i vratio sjaj na lica navijača Juventusa

Ima velika očekivanja

Andrea Pirlo govorio o novoj sezoni i vratio sjaj na lica navijača Juventusa

Edmir Škorić

Legendarni italijanski veznjak ovog je ljeta sjeo na kormilo Stare dame i pokušaće da je dovede do 10. uzastopnog Scudetta.

Naslov u Italiji, što se Juventusa tiče, više nije isključivi cilj. To se nekako podrazumijeva, pa je želja i čelnika kluba i navijača naslov evropskog prvaka. Prošle sezone Juve je rano otpao, sada želi da ide do kraja, tvrdi sam Pirlo.

"Velika je želja i velika su očekivanja, a mi smo ovdje da damo sve od sebe. Želimo novi Scudetto, ali želimo i Ligu prvaka. Dat ćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače", rekao je Pirlo, pa je dodao:

"Put će biti dug, nemamo puno vremena za rad, posebno ne sa odsutnim igračima. Momci su željni dobrog rada i pronašli su novu metodologiju s nekim novim vježbanjem što im već donosi entuzijazam. Inače sam imao lijepe dojmove kada smo svi bili tu, neki su otišli s reprezentacijama, ali nastavljamo raditi s onima što su tu. Nadam se da ću već prvi dan prenijeti neke koncepte na kojima radimo i nadam se da ću pronaći nešto na sredini terena".

Na čemu Juve posebno radi?

"Agresivnost i želja da vratimo loptu nakon što je izgubimo, to je nešto na čemu puno radimo. Gledajući posljednju Ligu prvaka, momčadi koje su prošle do kraja bile su one koje su pokušavale vratti loptu u najkraćem mogućem roku. To mora biti karakteristika koja nas razlikuje".

Za bivšeg igrača Juventusa bilo je sve lakše jer je u klubu već poznavao dosta ljudi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Odmah sam se osjećao lagodno. Poznavao sam sve ljude koji ovdje rade. Svakako je bilo od velike pomoći", zaključio je Italijan.

Pirlo isuviše motivisan i optimista, vidjet ćemo može li to biti dovoljno nekadašnjem igračkom genijalcu da kao trener tim iz Torina odvede do visina. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi