Pirlo dobio ultimatum u Juventusu, a hrvatska legenda čeka njegov otkaz
Foto - EPA

Mora dobiti naredne dvije utakmice

Pirlo dobio ultimatum u Juventusu, a hrvatska legenda čeka njegov otkaz

Midhat Šljivak

Andrea Pirlo mogao bi dobiti otkaz na klupi Juventusa ako tim ostvari negativne rezultate u utakmicama protiv Torina i Napolija.

Kako tvrdi Gazzetta dello Sport, rukovodstvo Stare dame je pred Pirla postavilo zadatak da pobijedi Torino i Napoli i da su ove dvije utakmice odlučujuće za njegovu budućnost u klubu.

Juventus pod vodstvom Pirla igra izuzetno slabo. Lako bi se moglo desiti da Juve ostane bez trofeja, što bi svakako bio žestok udarac za italijanskog šampiona.

Ako bi Pirlo dobio otkaz na klupi Bianconera, njegovo mjesto bi do kraja sezone preuzeo hrvatski trener Igor Tudor, koji trenutno ima ulogu pomoćnika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tudor bi dakle bio rješenje do kraja sezone, a klub bi u ovom periodu obavio razgovore sa potencijalnim kandidatima za mjesto trenera.

Juventus je trenutno treći na tabeli Serije A sa deset bodova manje od vodećeg Intera, eliminisani su iz Lige prvaka, ali će igrati u finalu Kupa Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars412
Onda mogu i sa Pirlom sezonu zavrsit.. isto je to.. tek u ovakvim situacijama vidis da je Konte majstor
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi