Pet utakmica odlučuje o sudbini Pirla

Juventus ima jako težak raspored do kraja

Pet utakmica odlučuje o sudbini Pirla

Edmir Škorić

Iako u Juventusu inzistiraju da Andrea Pirlo ostaje trener unatoč svemu, čini se da bi nekadašnji veznjak tog kluba lako mogao dobiti otkaz.

Juventus je u nedjelju šokantno izgubio od Beneventa kod kuće i sada su šanse za Scudetto svedene na minimum, dok je tim ranije ispao iz Lige prvaka od Porta.

Dakle, Pirlo nije ispunio očekivanja u svojoj debitanskoj trenerskoj sezoni, a Tuttosport navodi da mora odmah da preokrene stvari ako ne želi uskoro dobiti otkaz.

Ostalo je do kraja još 10 ligaških utakmica, Juve ima 10 bodova manje od vodećeg Intera, a ključnim utakmicama smatraju se dueli protv Torina odmah nakon reprezentativne stanke 3. aprila, potom duel sa Napolijem četiri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz to, Pirlovi ispiti zrelosti bit će gostovanje Atalanti 18. aprila i dueli s Mialnom 9. maja i Interom 16. maja. To su derbiji koje Juventus mora da dobije ako želi da nekako na kraju bude prvak.

Uz tih pet derbija, Juve još igra sa Genovom, Parmom kod kuće, te protiv Fiorentine, Udinesea, Sassuola i Bologne u gostima. Sezona se završava 23. maja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Ma jarane i klopa dovedi neće im pomoći. Morata panj, apsolutno promašaj, bolje da je Higuain ostao. Kuluševski prosječan, može igrati u seriji a. Ronaldo i njegovi slobodnjaci su mi postali ne dosadni već odvratni. Šta mi ga protiv Cagliaria pogadjaš hatrick a protiv porta ga nema. De light, chiesa, mckennie, Arthur i dybala, to ostaviti i pokojeg djedu. Fagioli strašan igrač al jbg kad je tu Bentacur da razigrava odbranu
5 0
Mirsad1705
Ne znam šta su u vođstvu Juventusa mislili kada su iznenada na vruću klupu stavili Pirla. On jeste bio dobar igrač, ali kao trener je još u "pionirima". Ako su htjeli nešto ozbiljno uraditi sa Pirlom, logičjno bi bilo da su ga prvo kalili kao trenera u nižim selekcijama, eventualno nekog kluba iz druge polovice tabele, pa tek onda za trenera prvog tima. Ovako, sami su krivi. Jedina Pirlova krivica jeste da je prihvatio posao za koji trenutno očigledno nije spreman.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi