Andrea Pirlo već otpisao dvojicu igrača i poručio im da idu u januaru iz kluba

Ne računa više na njih

Andrea Pirlo već otpisao dvojicu igrača i poručio im da idu u januaru iz kluba

Endin Čaušević

Andrea Prilo je ljetos preuzeo klupu Juventusa, ali nije htio previše da mijenja igrački kadar. 

Juventus je doveo nekoliko pojačanja, ali većina igrača je ostala u klubu. Pirlo je htio da vidi na koga može računati i čini se da mu je bilo dovoljno nekoliko mjeseci da to shvati.

Italijanski mediji pišu da je Pirlo već otpisao dvojicu fudbalera i da im je poručio da u januaru mogu tražiti novi klub jer sigurno neće dobiti ni približnu minutažu koju očekuju.

Naime, Pirlo je otpisao Federica Bernardeschija i Samija Khediru koji skoro da nisu ni igrali ove sezone. Odlaskom ovih igrača želi dodatno olakšati budžet za plate jer Bernardeschi zarađuje čak 4.5 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Khedira je već u pregovorima oko raskida ugovora i on će kao slobodan igrač napustiti Staru damu. S druge strane Juventus od prodaje Bernardeschija očekuje zaradu od oko 15 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi