Napustio Monzu nakon samo tri mjeseca i otišao u penziju, a sada objasnio zašto je to uradio

Ranocchia otvorio dušu

Napustio Monzu nakon samo tri mjeseca i otišao u penziju, a sada objasnio zašto je to uradio

Endin Čaušević

Italijanski defanzivac Andrea Ranocchia napustio je Inter ovog ljeta i potpisao je za Monzu u kojoj se zadržao svega tri mjeseca.

Ranocchia je nakon 11 godina napustio Inter jer mu je ljetos istekao ugovor s ovim klubom i nije uspio postići dogovor oko nastavka saradnje, te je odlučio sreću pronaći u drugom klubu.

Ovaj 34-godišnjak je na kraju bio prvo veliko pojačanje Monze koja se vratila u Seriju A nakon dugo vremena, ali Ranocchia ni slutio nije da će to za njega biti prava noćna mora.

Prije nekoliko dana svi su bili u čudu kada je Monza saopštila da Ranocchia više nije član ovog kluba i da je nakon samo tri mjeseca odlučio da raskine svoj ugovor.

Nikome nije bilo jasno zbog čega su Ranocchia i Monza tako brzo i neočekivano raskinuli saradnju, ali pravi šok uslijedio je tek dan kasnije kada je ovaj igrač objavio kraj karijere.

Ranocchia je sada za Gazzetta dello Sport odlučio da otkrije da je bio jednostavno primoran da završi karijeru zbog povrede i nekih privatnih problema.

Oglasi

"Kako se osjećam trenutno? Malo sam zbunjen još uvijek. Moram da se saberem i nije lako nakon svega ovoga. Zadobio sam tešku povredu u avgustu i nažalost nije bilo opcije da se ponovo vratim na teren", počeo je Ranocchia i nastavio.

"Jednostavno ne osjećam više istu glad za fudbalom i povratkom na teren. Proces oporavka traje i još uvijek osjećam bolove, ali odlučio sam da je najbolje za mene da završim karijeru i posvetim se drugim stvarima u životu.

"Od aprila imao sam i nekih privatnih problema i počeo sam već tada osjećati manje entuzijazma kada je fudbal u pitanju. Kada mi je istekao ugovor s Interom želio sam još igrati i došla je ta ponuda Monze. To je ozbiljan projekat koji mi je omogućio da ne idem daleko od porodice i svoje troje djece".

"Prihvatio sam ugovor, ali sam se baš patio tokom priprema. Povreda je sve to samo pogoršala. Pričao sam s Gallianijem i objasnio mu kako se osjećam. Nisam htio da ismijavam ljude koji su mi dali povjerenje i htio sam biti iskren. On je bio iznenađen, ali je poštovao moju odluku".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne zbog toga što sam se odrekao ugovora i novca već zbog toga što sam bio iskren i odmah im rekao kako stvari stoje. Nisam htio nikoga da zavlačim i budem tu samo na papiru kada već ne mogu igrati. Želje za fudbalom više nema i najbolje je već sada završiti stvari nego produžavati agoniju".

Ranocchia je od dolaska u Monzu odigrao dvije utakmice, ali nakon frakture fibule jednostavno je sve krenulo nizbrdo. No, sigurno niko nije očekivao da će nakon samo tri mjeseca napustiti klub i objaviti kraj karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi