Wanda i Mauro su spremni za veliki povratak
Foto - Instagram

Vraćaju se u Italiju

Wanda i Mauro su spremni za veliki povratak

M. Šljivak

Fudbaler PSG-a Mauro Icardi (29) karijeru bi mogao nastaviti u redovima novog italijanskog prvoligaša Monze.

Icardi neće biti prvi izbor kod novog trenera PSG-a Christophera Galtiera. On mu je jasno saopštio kako neće imati previše prostora za igru i da bi za njega najbolje bilo da ode negdje gdje će igrati.

Monza je spremna da dovede 29-godišnjeg Argentinca u svoje redove. Glavni kreator tima, čuvani Adriano Galliani, već je razgovarao s PSG-om i francuski prvak je spreman da pošalje Icardija na posudbu.

Galliani je već razgovarao s Icardijevom suprugom i agentom Wandom. Nije poznato šta se događalo na sastanku, ali očigledno da postoji interes poznatog para za povratkom u Italiju, jer je PSG već dao zeleno svjetlo za posao.

Icardi bi bez ikakve dileme bio veliko pojačanje za Monzu. Imao bi ulogu prvog napadača tima i oko njega bi se vrtila napadačka igra ovog tima u prvoj sezoni u Seriji A.

Klub planira dovesti i dodatna pojačanja. Žele u ovih 15-ak dana osnažiti klub kako bi se u prvoj sezoni sačuvao status člana Serije A, a tek potom slijede veliki planovi za budućnost.

Oglasi

Wanda i Mauro imaju namjeru da se vrate u Italiju. Hoće li na kraju prihvatiti ponudu Monze ostaje nam da vidimo u narednom periodu. Ključ u pregovorima je svakako Wanda koja je i ranije donosila sve bitne odluke za karijeru svog supruga.

Argentinac je godinama nosio dres Intera. Nekada je bio kapiten Nerazzurra, ali se s ovim timom rastao na veoma težak način i nije omiljeno lice na Giuseppe Meazzi. Na Apeninima još je igrao za Sampdoriju.

Icardi je u protekle tri godine odigrao 92 utakmice za PSG i postigao je 38 golova. Ipak, treba istaći da često nije bio u prvom planu kod trenera i ovaj učinak je s obzirom na tu činjenicu veoma dobar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Monza je u prethodnom periodu u svoje redove dovela nekoliko poznatih imena i nikom neće biti lagan zalogaj u historijskoj prvoj sezoni u društvu najboljih timova Ialije.

Tako će dres ovog kluba nositi Alessio Cragno, Andrea Ranocchia, Stefano Sensi, Matteo Pessina, Leonardo Mancuso, Gialnica Caprari, Pedro Pereira, Warren Bondo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi