Varaneu u Manchesteru ne ide po planu, a za to je kriv čovjek koji je na Old Traffordu davno otpisan

Jones ne da svoj broj

Varaneu u Manchesteru ne ide po planu, a za to je kriv čovjek koji je na Old Traffordu davno otpisan

E. Škorić

Francuski reprezentativac Raphael Varane potpisao je za Manchester United, a engleski klub predstavio ga je dan prije početka nove sezone.

Varane nije konkurisao za duel sa Leedsom u subotu, ali je boravio na Old Traffordu, a već narednog vikenda očekuje se njegov debi u crvenom dresu.

"Manchester United je jedan od najvećih klubova u svijetu i nisam mogao odbiti priliku da dođem ovdje. Želim još dosta toga napraviti u karijeri i znam da dolazim u ekipu sa dosta velikih igrača koji imaju isti cilj - pobjede i tofeje", rekao je Varane i dodao je:

"Veliki je napredak napravljen prethodnih godina. Došao sam u grupu koja je spremna za igru na najvećem nivou. Želim dati svoj doprinos ovdje i dat ću sve od sebe da budem dio velike historije ovog kluba", istakao je Varane.

On je u Manchesteru zadužio broj 19, no otočki mediji tvrde da je imao drugu želju, ali je dobio odbijenicu.

Varane, kojeg je United platio Realu 40 miliona eura, dugi niz godina nosio je broj 4. U Realu to nije bilo moguće jer je on pripadao Sergiju Ramosu, pa se morao zadovoljiti s brojem 5.

Nakon što je promijenio klupske boje, nadao se da će ovaj put uspjeti dobiti ovaj broj.

Manchester Evening News izvijestio je da ga nije dobio jer je Phil Jones odbio da prepusti taj broj. Englez je ovaj broj dobio pri transferu na Old Trafford 2011. godine i odbio ga je dati svom novom kolegi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jonesova tvrdoglavost može biti pomalo iznenađenje, s obzirom na to da je zadnji put nastupio za Manchester krajem januara 2019. godine. Varane je na kraju ipak morao uzeti broj 19.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Koje pristojnosti taj covjek je uvijek ginuo za MU i nikad se nije bunio ni pravio sranja,tu je 20god i treba dati broj francuskom manekenu koji je dosao zbog para samo.Sve igrace koje Ferguson doveo u klub treba cijeniti jer je gledao i karakter i licnost a ne samo igracke kvalitete i imao je rezultat sa takvim igracima.Nas.mentalitet je da volimo dosle.vise.nego domace to nije nikad bio engleski mentalitet i ne treba mu dati broj,nek ga zasluzi prvo.
7 1
Vela82
**** te Jones, sta radi u ovom klubu, Varane i on, nebo i zemlja. Brt ja bi iz pristojnosti dao njemu broj, Varane ce 100 posto doprinijet Unitedu u nekoliko mjeseci nego sto ce ovaj bilmez doprinijet od 2011.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi