Solskjaer je danas prije meča Pogbi dao samo jedan savjet, Francuz nakon toga "letio" terenom

"Samo izađi..."

Solskjaer je danas prije meča Pogbi dao samo jedan savjet, Francuz nakon toga "letio" terenom

E. Škorić

Čak pet komada postigao je Manchester United u premijeri nove sezone Premier lige protiv Leedsa.

United je slavio s 5:1, a pun Old Trafford mogao je da uživa u hat-tricku Brune Fernandesa, ali i čak četiri asistencije Pogbe. Francuz je postao tek sedmi igrač u Premier ligi koji je upisao četiri asistencije i prvi igrač Uniteda kojem je to pošlo za nogom.

Menadžer Crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer priznao je da je Pogbi dao savjet pred sam početak meča.

"Izađi na teren i uživaj", poruka je bila Solskjaera francuskom reprezentativcu, koji je naprosto plesao terenom, dijelio nevjerovatne lopte i po svim parametrima zaslužio da bude igrač utakmice.

Na pitanje legendarnog Rija Ferdinanda jesu li to upute na koje Pogba najbolje odgovara, Solskjaer je rekao:

"Mislim da bi svi najbolji igrači moraju imati povjerenje trenera, kluba i navijača. Kada im date slobodu u igri, oni onda daju najbolje od sebe".

Solskajer je pozdravio i povratak publike na stadione.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uživali smo i mislim da je potpuno drugačije igrati s navijačima i bez njih. Nadam se da će ovako ostati", dodao je Norvežanin.

U drugom kolu, narednog vikenda, Manchester United će gostovati Southamptonu. Inače, danas je u duelu s Leedsom debitovao Jadon Sancho, koji je ušao s klupe, dok se očekuje da naredne sedmice debituje i stoper Raphael Varane, koji je kupljen od Real Madrida.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi