Galatasaray je "uništavao" goste, a onda magija Đokanovića s kojom je utišao cijeli stadion

Kreirao gol Ankaragucua

Galatasaray je "uništavao" goste, a onda magija Đokanovića s kojom je utišao cijeli stadion

Edmir Škorić

Galatasaray igra s Ankaragucuom utakmicu 7. kola turske Superlige i iako je veliki favorit, dosta se pati i pitanje je hoće li na kraju doći do pobjede.

Galatasaray i Fenerbahče vode žestoku borbu za titulu od prvog kola. Fener je za sada maksimalan, ali gradski rival nalazi se u velikom problemu.

Naime, pred svojim navijačima Galatasaray je gubio s 1:0 od Ankaragucua. Puno bolji bili su tokom prvih 45 minuta, a onda šok na startu drugog dijela.

Renaldo je izašao sam na gol domaćih i lagano pogodio, no svemu je prethodila fantastična asistencija Andreja Đokanovića.

Bivši veznjak Sarajeva je iz prve gurnuo loptu u for za Renalda, a ovaj na pravi način završio perfektnu kontru gostiju.

Osim Đokanovića, za goste igra i Nihad Mujakić, još jedan bivši igrač Sarajeva, kao i Riad Bajić. 

Galata je krenula još jače na gol Ankaragucua, da bi potom Wilfried Zaha postigao sjajan gol za 1:1 u 56. minuti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon toga, domaćin je imao veliku šansu, ali je Tete promašio zicer, a prethodno mu je sam na drugoj strani bio Mauro Icardi.

Top Komentari

samoLagano
Da ne bude da sam pitar ili nesto ali ovaj momak je zasluzio poziv u repku od pocetka sezone uopste nije los ko je sve u repki on itekako ima mjesta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi