Andrej Kramarić spakovao kofere, odlazi nakon osam godina, a zna se i gdje će
Foto - EPA

Hrvat odlazi iz Njemačke

Andrej Kramarić spakovao kofere, odlazi nakon osam godina, a zna se i gdje će

M. Šljivak

Hrvatski napadač Andrej Kramarić (32) mogao bi nakon punih osam godina napustiti njemački Hoffenheim. Karijeru bi iskusni fudbaler mogao nastaviti u Italiji.

Andrej Kramarić je nakon osam godina odlučio napustiti Hoffenheim i Njemačku, a njegova nova destinacija trebala bi biti italijanska Serije A.

Agent Vincenzo Cavaliere istakao je za italijanske medije kako 32-godišnji napadač ima ponude s Apenina. Izvjesno je da će već u januaru put Italije.

"Kramarić prati dešavanja u Italiji i uvjeren sam da može biti starter u bilo kojem timu. Hoffenheim ga želi zadržati, ali tržište je nepredvidljivo", rekao je Cavaliere i dodaje:

"Profil Andreja Kramarića je privlačan brojnim velikim klubovima. Dosta toga bi se moglo desiti veoma brzo", istakao je Cavaliere.

Oglasi

Kramarić je u proteklih osam godina ispisao historiju Hoffenheima. Postigao je 123 gola u 267 utakmica i najbolji je strijelac u historiji kluba ispred Sejada Salihovića (67). Uz ovaj učinak je dodao i 51 asistenciju.

Leicester za njega izdvojio devet miliona funti

Andrej Kramarić je prošao sve omladinske kategorije zagrebačkog Dinama, a dres prvog tima uz posudbu u Lokomotivu nosio je do 2013. godine.

Iznenađujuće, Dinamo ga je otpisao u samom finišu prijelaznog roka 2013. godine. Rijeka je brzo reagovala i napravila je fenomenalan posao jer su ga dvije godine kasnije prodali za devet miliona funti Leicesteru.

Nije se hrvatski napadač dobro snašao na King Poweru. Odigrao je samo 20 utakmica i postigao je četiri gola za sezonu i pol, a otišao je neposredno nakon što su Lisice osvojile titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim je bio njegov novi izbor. Ispostavio se i kao pravi, te je postavio brojne rekorde u ovom klubu.

Za reprezentaciju Hrvatske Andrej Kramarić je odigrao 89 utakmica i postigao je 27 golova.

Top Komentari

antiTrojkas
HDZ Trojanski sportski portalcic SS.BA, ne pise da je mladi Mehmedovic saam sebi unistio karijeru potpisavsi za FK Sarajevo. Glavno je pisati o Hrvatima...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi