Andrej Kramarić na sramotan način prevario sudiju, namignuo protivniku, pa stao pred kameru!

Hrvatu je bilo jasno šta je napravio

Andrej Kramarić na sramotan način prevario sudiju, namignuo protivniku, pa stao pred kameru!

E. Čaušević

Union Berlin jučer je u gostima pobijedio Hoffenheim sa minimalnih 1:0 u meču 22. kola njemačke Bundeslige, a meč je obilježio crveni karton Kevina Vollanda koji je dobio nakon sramotnog poteza Andreja Kramarića.

Utakmica Hoffenheima i Union Berlina našla se u centru pažnje jučerašnjeg programa Bundeslige jer smo vidjeli čak dva crvena kartona u prvom poluvremenu.

Prvo su domaći ostali s igračem manje kada je Stanley Nsoki u svega tri minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton. Nsoki je u trećoj minuti nadoknade prvog dijela morao u svlačionicu, no svega tri minute kasnije i gosti su ostali s desetoricom.

U centru pažnje našao se iskusni napadač Kevin Volland koji je prvo u 45. minuti "požutio" zbog prigovora, a ubrzo nakon što je Nsoki isključen ka tunelu je morao i napadač Union Berlina.

Igrala se šesta minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Volland dobio drugi žuti odnosno crveni karton i to zbog prevare koju je izveo Andrej Kramarić.

Oglasi

Kramarić je pao nakon jednog duela s Vollandom iako kontakta skoro nije bilo. Potom je odmah ustao i unio se Vollandu u facu, a zatim mu namignuo što je kamera snimila.

Na iznenađenje svih sudija je Vollanda isključio, a najzaslužniji za to je Kramarić koji je sve to isprovocirao. Šta se dešavalo između Vollanda i Kramarića, te šta je uradio hrvatski napadač možete POGLEDATI OVDJE.

Kramarić je dobio žestoke kritike zbog svog poteza jer je bilo svima jasno da Volland nije trebao biti isključen.

Toga je očito svjestan bio i hrvatski napadač koji je odmah po završetku meča stao pred kameru kako bi priznao šta je napravio.

Oglasi

"Znao sam da je Kev imao žuti karton i zbog toga sam tražio kontakt", rekao je Kramarić, a potom ga je novinar pitao da li je samo htio da isprovocira Vollanda.

"Pa da, to sam i uradio jer je on reagovao".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pojedinim njemačkim novinarima se svidjelo što je Kramarić priznao da je namjerno provocirao Vollanda kako bi i Union Berlin ostao s igračem manje, te smatraju da nema ništa loše što je Hrvat to napravio.

No, to Hoffenheimu nije previše pomoglo jer je Union Berlin uspio da dođe do pobjede kada je u 84. minuti meča Aaronson zabio gol za 0:1 i velika tri boda gostujućeg tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi