Opšta pobuna u Njemačkoj: Prekinute dvije utakmice Bundeslige!
Prekinute utakmice u Berlinu i Monchengladbachu.

Šta se dešava?

Opšta pobuna u Njemačkoj: Prekinute dvije utakmice Bundeslige!

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 sati počelo je pet utakmica 21. kola njemačke Bundeslige, no dvije su prekinute. 

Igrala se 28. minuta kada je prekinuta utakmica u Berlinu pri rezultatu 0:0. Union dočekuje Wolfsburg.

Navijači domaćeg tima prekinuli su utakmicu tako što su zasuli travnjak teniskim lopticama. Na tribinama su razvili i protesnu parolu na kojoj je pisalo:

"Privatni skakavci bez utjecaja? Nemojte nas držati za budale! Investitori s certifikatom DFL-a: sufinansirani saudijskim novcem. Kako namjestiš krevet, tako liježeš!"

Igra je zaustavljena u 28. minuti i još nije nastavljena. Prekid traje skoro već 20 minuta.

Oglasi

Borussia - Darmstadt također prekinuto

Iz istog razloga prekinuta je i utakmica u Monchengladbachu. Tamo domaća Borussia dočekuje Darmstadt.

Rezultat je i tamo 0:0. Utakmica je tako, za razliku od Berlina, nastavljena u 44. minuti.

Ukupno 17 minuta nadoknade ćemo gledati u prvom poluvremenu te utakmice, te je već sada jasno da se pet mečeva neće završiti u istom terminu.

Šta se dešava?

Naime, navijači ne žele da se klubovi mogu privatizovati. S druge strane, čelnici DFB-a žele da promijene taj pravilnik.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je pravilo da jedan čovjek može imati maksimalno 49% prava u nekom klubu. To znači da nema pravo odlučivanja odnosno većinu, a navijači žele da tako i ostane. 

Bayer Leverkusen - Bayern Munich

Ono najzanimljivije kada je dan u Bundesligi u pitanju nas očekuje večeras. Od 18:30 na BayAreni domaći Bayer će ugostiti minhenski Bayern. Biti će to duel dvije vodeće ekipe na tabeli. 

Top Komentari

Zato neće biti prekida na Bayer areni , još dva sata do nova tri boda za najljepši nogomet Bundeslige zvani Bayer Leverkusen
2 0
Humac
Prevaziđena razmišljanja.I to većinom od onih klubova koji nemaju godinama rezultat u Bundesligi.A osim Bayerna u LP ili Europi?Posljedice se vide u Njemačkom klupskom i reprezentativnom nogometu.Navijači navijaju i vole svoj klub a ne upravljaju sa njim.Nakaradno bi bilo da je tako.Odakle hrabrost nekima da se bune zbog ulaska npr.pokojnog Matešića i njegovog Red Bulla u Lepzig?Šta briga navijače drugih klubova za Leipzig nek gledaju svoje.Kao da zaviruješ u tudi krevet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti