Xaviju to pitanje nije baš najbolje "leglo": "Ne razumijem zašto se takve stvari rade"

Dosta prašine se diglo zbog Koundea

Xaviju to pitanje nije baš najbolje "leglo": "Ne razumijem zašto se takve stvari rade"

Endin Čaušević

Prethodnih dana u španskim medijima uveliko se piše o tome da Jules Kounde želi nakon samo jedne sezone napustiti Barcelonu i da je to saopštio čelnicima kluba. Međutim, nakon što je sam Kounde demnatovao takve navode sada je na tu temu pričao i Xavi Hernandez.

Kounde je u Barcelonu stigao prošlog ljeta iz Seville za 50 miliona eura kao pojačanje u defanzivi, te je u prvoj sezoni uspio opravdati očekivanja.

Međutim, nije tajna da Kounde baš i nije sretan što ga je Xavi najviše koristio na poziciji desnog beka s obzirom da je on štopera i navodno do i jeste najveći problem za Francuza.

Prije nekoliko dana mnogi španski mediji objavili su da je Kounde iznenadio Xavija i čelnike kluba porukom da želi na ljeto da napusti Barcelonu i da oni prihvate ponudu za njega ukoliko neko bude zainteresovan.

Pisalo se da je Kounde nezadovoljan što ne može igrati na štoperskoj poziciji i da je to glavni razlog zbog kojeg želi da napusti klub.

Međutim, ubrzo nakon toga i sam francuski reprezentativac se oglasio na društvenim mrežama. Poručio je da ništa od toga nije istina i da uopšte nije tačno da je on nesretan u Barceloni i da traži da ga klub proda.

Oglasi

Kounde je bio i jedna od tema današnje press konferencije koju je Xavi održao pred sutrašnju utakmicu Barcelone i Mallorce. I on je demantovao špekulacije o Koundeovom odlasku i otkrio je da je s njim obavio nedavno razgovor.

Xavi nije bio baš najsretniji kada je čuo pitanje novinara, ali je odlučio da im da odgovor.

"S Koundeom nemam baš nikakav problem. Razgovarali smo i ne postoji problem kao što se piše. Imali smo dobar razgovor, on je ključan dio naše odbrane i daje nam sigurnost bez obzira da li igra na desnom beku ili u sredini odbrane", rekao je Xavi i dodao.

"Jules je pravi profesionalac od prvog dana otkako je dio ekipe. Ne razumijem zašto mediji i ljudi na društvenim mrežama pišu i govore o tome da postoji neki problem. Apsolutno tu nema nikakvog problema".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 24-godišnji defanzivac u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone u svim takmičenjima odigrao je 38 utakmice, zabio je jedan gol i upisao šest asistencija.

S Barcelonom ima ugovor do ljeta 2027. godine i čini se da je sada jasno da na kraju ove sezone on neće mijenjati klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi