Zaboravljeni majstor koji je idol Iniesti i Messiju: "Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ga"
Foto - EPA

Kakva ikona

Zaboravljeni majstor koji je idol Iniesti i Messiju: "Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ga"

M. Šljivak

Legendarni španski fudbaler Andres Iniesta (38) otkrio je kako mu je fudbalski idol bio nekadašnji argentinski fudbaler Pablo Aimar i da mu je bio istinski užitak gledati kako ovaj fudbalski velemajstor pleše po terenu.

Andres Iniesta jedan je od najboljih veznih fudbalera svih vremena i njegove igre u dresu Barcelone nešto su što će se zauvijek pamtiti.

Mnogi čak smatraju da je 38-godišnji Španac u najboljim danima zaslužio osvojiti Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta, ali na njegovu žalost on ju nikad nije dobio.

Ostao je Iniesta u sjeni najviše Lionela Messija kojem je pomagao da dođe do trofeja, ali nikad se nije bunio da bude čovjek iz sjene.

Iniesta je za idola imao čovjeka koji je također bio nekrunisani majstor. To je nekadašnji argentinski fudbaler Pablo Aimar.

Oglasi

"Moj idol je bio Pablo Aimar. Postao je to otkakao sam ga prvi put gledao u Španiji. Svim ljubiteljima fudbala bilo je veliko zadovoljstvo gledati tog čovjeka kako igra", rekao je Iniesta i dodaje:

"Uvijek sam volio način na koji igraju Argentinci. Volio bih da me Riquelme pozove na Bomboneru. Iz onog što sam čuo atmosfera tamo je spektakularna. Zbog toga volim argentinski fudbal", rekao je Iniesta.

Iste riječi prema Aimaru imao je i Lionel Messi. Nije skidao pogled s njegovih utakmica.

"Pablo Aimar je bio i još uvijek je moj idol. Uživao sam ga gledatii pratio sam mu karijeru još od početaka u River Plateu", rekao je Messi.

Pablo Aimar je karijeru počeo u River Plateu, a evropsku avanturu započeo je u Valenciji 2001. godine. Tu je ostao pet godina, a zatim je igrao za Zaragozu i Benficu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je imao vrhunskih partija nikada nije u potpunosti ispunio očekivanja. Mnogi su ga vidjeli kao vođu reprezentacije, ali to se na kraju nije desilo.

Pablo Aimar je za Gaučose odigrao ukupno 52 utakmice i postigao je osam pogodaka, a danas je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije selektoru Lionelu Scaloniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti