Barcelona bez Messija jednostavno ne zna proći grupnu fazu Lige prvaka

Tako kaže statistika

Barcelona bez Messija jednostavno ne zna proći grupnu fazu Lige prvaka

E. Oštraković

Barcelona je sinoć, čak i prije nego što je izašla na teren da odigra utakmicu protiv Bayerna, bila eliminisana iz Lige prvaka.

Iako su mogli igrati bez nekog pritiska, nogometaši Barcelone nisu pružili nikakav otpor sjajno Bayernu koji je slavio sa 0:3 na Nou Campu.

Tako je kolo prije kraja grupne faze jasno da Barcelona ne može proći u naredni krug, ta da će svoj evropski put nastaviti u Evropskoj ligi.

Xavijeva ekipa je tako i drugi put u nizu ostala bez završnice Lige prvaka, jer su i prošle godine završili kao treći u grupi.

Tada su ispred Barcelone završili Benfica, te naravno Bayern koji polako postaje prava noćna mora za Barcelonu.

Zanimljiv podatak pojavio se nakon eliminacije Barcelone, a usko je vezan za Lionela Messija, te se čini kako ovom timu bez njega jednostavno ne ide.

Naime, prije nego što je Messi došao u Barcelonu ovaj tim je dvije godine u nizu igrao takmičenje koje nije bila Liga prvaka.

Nakon što je Messi došao u klub, čak sedamnaest godina u nizu je Barcelona igrala u Ligi prvaka, te je prolazila grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sada kada Messi nije u Barceloni, ovaj klub bez njega već drugu godinu ne uspijeva proći grupnu fazu, te takmičenje nastavlja u Evropskoj ligi.

Ostaje da vidimo da li ih ista sudbina čeka i naredne godine, a ko zna možda se i Messi vrati u Barcelonu, pa im sve bude dosta lakše.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Zato će pobjediti rayo i sve će se ovo zaboraviti heheheh
0 2
Klicko
Hajmo biti pozitivni i reći da je barcy osvajala ligu prvaka već i da im je cilj da osvoje europa ligu jer to nemaju u vitrinama.Zato je lewy došao po taj trofej
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi