Riječi čuvenog Ronalda o Messiju i Cristianu dugo će odzvanjati svijetom fudbala
Foto - EPA

Bez dlake na jeziku

Riječi čuvenog Ronalda o Messiju i Cristianu dugo će odzvanjati svijetom fudbala

M. Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo (46) smatra da je u njegovo vrijeme bila mnogo veća koncentracija zvijezda i da je bilo mnogo teže doći do Zlatne lopte nego u periodu u kojem su dominirali Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Brazilac Ronaldo se smatra jednim od najboljih napadača svih vremena. Na terenu je radio istinska čuda i ko zna šta bi još napravio da nije imao dvije vezane povrede ligamenata na oba koljena.

Era u kojoj je igrao Ronaldo smatra se jednom od najboljih u historiji. Za mnoge su 90-te godine prošlog stoljeća simbol fudbala, a u žestokoj konkurenciji Brazilac je dominirao.

Ipak, samo je dva puta uzeo nagradu za najboljeg na svijetu. Smatra da je razlog za to mnogo jača konkurencija nego što su je imali Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

"U moje vrijeme konkurencija je bila mnogo teža nego što je slučaj sad. Ne želim uvrijediti Lionela Messija i Cristiana Ronalda, ali u moje vrijeme zvijezde su bili Zidane, Rivaldo, Figo, Ronaldinho i ja. Bila je to mnogo bolja generacija", rekao je Ronaldo.

Interesantno je svakako kako slavni Brazilac ne smatra Cristiana Ronalda za najbolje igrače koji su ikada igrali. Nedavno je saopštio imena osmorice za koje misli da su najbolji svih vremena.

"Postoji posebna grupa u kojoj su Maradona, Messi, Cruyff, Beckenbauer, Pele, Van Basten, Ronaldinho", rekao je Ronaldo i dodaje:

"U tu grupu bih stavio i sebe, ali navijači imaju zadnju riječ", istakao je čuveni Brazilac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored Cristiana legendarni napadač na listi nije imao ni imena poput Ferenca Puškaša, Alfreda Di Stefana, ali i  Zidanea kojeg je spomenuo u svojoj konkurenciji.

Čuveni brazilski napadač je tokom karijere igrao za Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelonu, Inter, Real Madrid, AC Milan i Corinthians.

Top Komentari

Realno01
Moj Ronaldo,samo ce se reci jedno. Kada se spomene ime Ronaldo svi ce pomisliti na Cristiana,najboljeg strijelca u historiji nogometa,najboljeg strijelca lige prvaka itd itd. Biti najbolji znaci isto i trajati a ti nisi,povrede i sve su doprinijele tome ali i Messia i Ronalda nisu stedili pa su tu gdje jesu.Realno je Messi na prvom mjestu ali je Cristiano iza njega pa onda ostali
6 13
Adrian
Danas nema toliko dobrih igraca kao prije, sve je više umišljenih zvijezda, svaki kontakt padanje kao da su od stakla, ovi mladi igrači, prosječni ni blizu legendama kad su bili njihovih godina.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi