Anfield je 13 godina čekao na ono što se danas dogodilo!
Foto: Screenshot

Kultna utakmica je to bila

Anfield je 13 godina čekao na ono što se danas dogodilo!

Eldar Ganibegović

Sjajan meč gledali smo danas na Anfieldu.

Liverpool i Brighton su u nevjerovatnoj utakmici podijelili bodove, a konačan rezultat bio je 3:3. Gosti su već do 18. minute imali vodstvo od 0:2, domaću odbranu oba puta šokirao je Trossard.

Uspio je Liverpool smanjiti do kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Firmino u 33. minuti utakmice. Isti igrač u 54. minuti pogađa za 2:2, a preokret domaćoj ekipi donio je Webster autogolom u 63. minuti.

Kada su svi mislili da će Liverpool ostvariti pobjedu nakon ogromnog preokreta, Trossard je kompletirao hat-trick u 83. minuti i donio bod svojoj ekipi.

Leandro Trossard je prvi igrač koji je zabio tri puta na Anfieldu protiv Liverpoola u posljednjih 13 godina. Posljednji je to uspio Rus Andrei Arshavin u spektakularnoj utakmici Liverpoola i Arsenala koj ja završila 4:4, a Rus je postigao četiri gola.

Bila je to ne samo ljepotica sezone već i čitave decenije, a i danas se smatra jednom od najljepših utakmica.

Mnogi su je odavno arhivirali i ne sjećaju se, no, tada je Andrej Aršavin imao svoj šou.

Počelo je nejgovim golom u 39. minuti za 1:0, da bi Torres u 49. izjednačio na 1:1. Benayoun u 56. donosi preokret Redsima, ali Aršavin novim golom u 67. vraća stvari na početak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aršavin u 70. dolazi do hat-tricka, Torres novim golom donosi 3:3, a u završnici još dva gola. Četvrti gol sjanog Rusa na meču za slavlje Arsenala, no Benayoun u 93. postavlja konačnih 4:4.

"Nikada nisam zabio četiri pogotka na jednoj utakmici. Ovo je bio jedinstveni osjećaj, ali što vrijedi kada nismo pobijedili. U jednom trenutku sam pomislio da igramo košarku", rekao je tada Arshavin.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi