Arsenal izgleda moćno!
FOTO: EPA

Srušili su i Tottenham

Arsenal izgleda moćno!

Haris Zilić

Fudbaleri Arsenala nastavljaju sa sjajnim igrama u novoj sezoni.

U devetom kolu Premiershipa slavili su u velikom londonskom derbiju protiv Tottenhama rezultatom 3:1 i tako se učvrstili na liderskoj poziciji. Topnici sada imaju 21 bod uz omjer od sedam pobjeda i jednog poraza.

Meč je sjajno počeo za Arsenal. U 20. minuti Partey je iskoristio asistenciju Whitea i pogodio za 1:0.

Ipak, Tottenham se brzo vratio u susret. U 31. minuti dosuđen je penal, a siguran realizator je bio Harry Kane za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku na terenu je postojala samo jedna ekipa. Arsenal je igrao tečno, precizno efikasno, a već u 49. minuti novo slavlje.

Gabriel Jesus je još jednom pokazao da su Topnici napravili pravi posao njegovim dovođenjem ovo ljeto i zatresao je mrežu Tottenhama za vodstvo od 2:1.

Oglasi

Posao Arsenalu olakšao je Emerson Royal u 52. minuti kada je dobio direktan crveni karton i gosti su ostali sa deset igrača.

Nisu dugo čekali navijači Arsenala da njihovi ljubimci iskoriste brojčanu prednost na terenu. Igrala se 67. minuta, kada je Martinelli lijepo uposlio Xhaku koji pogađa za 3:1.

Do kraja meča Arsenal je mogao još više napuniti mrežu Tottenhama, ali u nekim situacijama nedostajalo je više preciznosti u završnici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju je ostalo konačnih 3:1 za Topnike.

Tottenham je loše, posebno drugo poluvrijeme, dok je Arsenal bio na nivou, tako da možemo reći sasvim zaslužen trijumf Topdžija za nastavak briljantne serije na startu nove sezone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Kao i obicno, ZALUĐENI SU, misle TO JE TO...ali DOKTOR kaze, 5 mjesto PAA DOLE..
1 8
AmellemA
Ako drugi imaju pravo vrijeđati mene, onda i ja imam pravo vrijeđati njih. U čemu je problem? To što ti/vi nisi/niste zadovoljni Allahovom odredbom nije moj problem. Ja to u svakom slučaju nisam ni tražio. Tražio sam pravo na rad, oduzeli ste mi ga. Samim tim i pravo na brak i potomstvo. Gospodarite mojim životom od odlaska u Frankfurt, pa sve do dana današnjeg. I to kakav šljam je sebi uzeo za pravo da gospodari mojim životom. Vršite pritisak na mene da napustim Ljubljanu, kako bi ovdje ostvarili svoj cilj. Zornićka, prnem ti u usta.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi