Ševčenko nikada nije bio uplašen kao danas: "Tih nekoliko sati trajalo je kao vječnost"

Nakon ruskog granatiranja

Ševčenko nikada nije bio uplašen kao danas: "Tih nekoliko sati trajalo je kao vječnost"

E. Škorić

Slavni ukrajinski nogometaš Andrej Ševčenko oglasio se na društvenim mrežama te je opisao kako je zamalo poginuo tokom ruskog granatiranja.

Ševčenko je na društvenim mrežama objavio video ruskog granatiranja, a u tim trenucima bivši napadač Dinamo Kijeva, Chelseaja i Milana nalazio se u vozu na koji su ispaljivani projektili.

"Rusija je danas ispalila 80 raketa i 12 bezpilotnih letjelica kamikaza na Ukrajinu. Bio sam u vozu, zaustavili smo se pod granatama. Tih nekoliko sati bilo je kao vječnost", napisao je Ševčenko na društvenim mrežama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjiN1JKoqUU/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3b27f204-567e-493a-9e4c-ac7f0f07c44f[/instagram]

"Želim reći jednu stvar. Nikakve rakete, granatiranje ili napadi neće slomiti Ukrajince. Mogu nam se oduzeti kuće i cijele ulice, ali dostojanstvo, hrabrost i želja za slobodom ne mogu. Branit ćemo Ukrajinu. Pjevat ćemo pod granatama, kao što su to danas činili Kijevljani u metrou. Borit ćemo se dok ne pobijedimo.Na ovaj vrlo težak dan, zahvaljujemo svakome od vas koji s nama dijelite ovaj put".

"Kako danas ne biste osjećali: suučesništvo, ljubav i simpatije prema Ukrajini, ili očaj, ljutnju i bijes prema našim neprijateljima - pretvorite svoje emocije u dobrotvorne priloge", poručuje nekadašnji sjajni napadač.

Napad Rusije na Ukrajinu traje još od februara ove godine i nema naznaka da će se rat uskoro zaustaviti.

Diljem Ukrajine su se danas dogodili žestoki napadi od strane Rusa, a ima mnogo mrtvih i ranjenih i u Kijevu i u drugim ukrajinskim gradovima.

Top Komentari

SarajFK
Jeste dosadili sa ovom ukrainom. Jebbem mammu i ukraini i svima koji non stop pisu i izvjestavaju o tim govvnima. Dabogda se svi medjusobno poubijali i oni i rusi.
2 3
FahroKonjHodzic
prekidajte prokleti rat hitno bez struje i vode se ne zivi normalno zima je tu nezivi se od izjava
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi