Mourinho spomenuo djecu Ukrajine i pokazao kako veliki čovjek čuči u njemu

Nakon utakmice sa Shakhtarom

Mourinho spomenuo djecu Ukrajine i pokazao kako veliki čovjek čuči u njemu

E. Ganibegović

Sinoć su na rimskom Olimpicu prijateljsku utakmicu odigrali Roma i Shakhtar.

Italijanski tim i osvajač prvog izdanja Konferencijske lige slavio je ubjedljivu pobjedu pd 5:0 golovima Pellegrinija, Mancinija, Konoplyje (autogol), Zaniola i Bovea.

Bila je ovo i humanitarna utakmica zbog dešavanja u Ukrajini, odnosno zbog agresije koju na tu zemlju Rusija vrši još od 24. februara tekuće godine.

Trener Vučice Jose Mourinho je nakon utakmice objasnio šta za njega znači igrati humanitarne utakmice.

"Moramo to gledati iz dvije perspektive: jedna je nogometna i za nas je važno igrati protiv dobre momčadi. Također je važno da se poteškoće pojave prije početka sezone, kako bi se na vrijeme otklonile. Tu je i ljudska strana: mislim da su svi na stadionu bili ujedinjeni u podršci zemlji koja prolazi kroz teška vremena", kazao je Portugalac.

"Igrao sam u Ukrajini nekoliko puta, ali nikad u Donjecku i nikad protiv Shakhtara, što je nevjerojatno s obzirom na broj utakmica koje sam odigrao na evropskoj razini", rekao je Mourinho pa pohvalio svoje protivnike:

"Bilo je sjajno igrati protiv njih, čak i u ovoj situaciji. Igraju dobar nogomet i za nas je to važno. A tu je i humanitarna strana, nogomet može pokazati ljudske osjećaje i ono što smo danas vidjeli ovdje je važno."

Nakon toga je pokazao koliki je čovjek i spomenuo djecu Ukrajine:

"Ne mogu ništa reći. Pokazuju koliko su složni i hrabri. Malo je toga za reći, osim toga da svi želimo sreću i mir za te ljude. Danas smo vidjeli i ukrajinsku djecu nasmijanu. To je to, takvu ih želimo vidjeti."

Inače, sezonu u Seriji A Roma otvara 14. augusta gostovanjem kod Salernitane. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti