Transfer u Rusiju loše je završio po norveškog fudbalera

Suspendovan iz reprezentacije

Transfer u Rusiju loše je završio po norveškog fudbalera

E. Ganibegović

Nevjerovatna vijest stiže iz Norveške.

Dosadašnji reprezentativac ove zemlje, Mathias Normann, otišao je na posudbu u moskovski Dinamo, a to ga je koštalo nastupa u reprezentaciji.

Veznjak je inače igrač Rostova, ali je prošle sezone bio posuđen u Englesku, u Norwich City, nakon što je Rusija izazvala rat u Ukrajini. 

Ako je prošle sezone uzeo u obzir situaciju izazvanu u Ukrajini, ove je godine Mathias Normann to odvagao drugačije. Nije mislio da će biti problem ako nastavi igrati u Rusiji, u moskovskom Dinamu.

Najvjerovatnije je Mathias Normann ovu odluku donio iz financijskih razloga. Osim posudbe, moskovski Dinamo osigurao je i opciju kupovine narednog ljeta, ukoliko i sam igrač na to pristane.

Dakle, vrlo je moguće da će i narednu sezonu provesti u Rusiji, a to se baš ne sviđa svima u njegovoj državi. 

Fudbalerova odluka potakla je predsjednika Norveškog fudbalskog saveza da objavi Normannovu suspenziju iz norveške reprezentacije u znak solidarnosti s Ukrajinom i naporima Evrope da zaustavi rat.

"Norveški i evropski fudbal vjeruju da mora postojati zajednički pritisak na Rusiju, ratobornu stranu koja je vrlo aktivno koristila svoju poziciju snage i u sportu", rekla je predsjednica Norveškog fudbalskog saveza Lisa Klaveness.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Mathias Normann je u karijeri igrao i za Lofoten, Bodo/Glimt, Altu, Brighton & Hove Albion, Molde, Rostov i Norwich, prije nego što je stigao u moskovski Dinamo.

Za reprezentaciju Norveške ovaj je 26-godišnjak do sada je nastupio na 12 utakmica i uspio postići jedan pogodak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi