Mnogi će se nasmijati na izjavu Srbina, ali upravo taj mentalitet je ono što mnogima nedostaje
Reprezentativac Srbije najavio borbu za trofej u Kataru.

Živkovića ne zanima četvrtfinale

Mnogi će se nasmijati na izjavu Srbina, ali upravo taj mentalitet je ono što mnogima nedostaje

Eldar Ganibegović

Reprezentativci Srbije pripremaju se za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Atmosfera je sjajna kako u ekipi tako i u cijeloj državi, a jedan "Orao" najavljuje borbu za finale i trofej.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za četiri dana, a tamo će se osim Hrvatske koja brani srebro iz Rusije 2018. godine naći još jedna reprezentacije iz regiona, selekcija Srbije.

Dojam je da Srbi nisu odavno imali jaču skupinu igrača na jednom mjestu, a dovoljno o tome govori da imaju čak 11 igrača iz Serije A na spisku. 

Na spisku je i fudbaler PAOK-a, nekadašnji igrač Benfice i dijete Partizana, Andrija Živković. Momak je to koji očito ima pobjednički mentalitet i najavljuje velike stvari u Kataru.

"Sjećam se kako su Grci doživjeli osvajanje Evropskog prvenstva 2004. godine. Ne mogu ni da zamislim šta bi se u sličnoj situaciji dogodilo u Srbiji. To bi bio pakao. Sličnog smo mentaliteta, ali bi kod nas bila još veća euforija", rekao je Andrija pa dodao:

"Sjajna smo grupa, igramo odličan fudbal i zaslužujemo da budemo na najvećoj smotri svjetskog fudbala. A kad smo već tamo, hajde da napravimo čudo."

Nakon toga je upitan šta bi to za njih bilo čudo, četvrtina finala ili nešto drugo. Živković je "mrtav hladan" odgovorio: "Ne. Ja mislim na finale. I da osvojimo."

Na ovu izjavu vjerovatno će se nasmijati mnogi, pogotovo navijači fudbalskih velesila poput Francuske, Brazila ili Argentine, no možda je upravo taj pobjednički mentalitet s ne toliko poštovanja prema protivnicima važan detalj koji fali manjim reprezentacijama, pa i našoj u mnogim situacijama. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbiju sutra u Manami očekuje prijateljska utakmica protiv Bahreina, a nakon toga slijedi put za Katar.

Orlovi će 24. novembra igrati protiv Brazila, zatim slijedi duel protiv Kameruna četiri dana kasnije, a za 2. decembar zakazan je meč sa Švicarskom. 

Top Komentari

ja.hondo
Sretno komsijama
3 6
Chesa
Komentar je prepotentan… kao i obično…
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi