Prvaka Evrope nema na Mundijalu, a dali su ludu prognozu za finale u Kataru
Talijani vide Poljsku i Srbiju u finalu Svjetskog prvenstva.

Očekuju Srbe i Poljake

Prvaka Evrope nema na Mundijalu, a dali su ludu prognozu za finale u Kataru

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za osam dana. Na njemu neće biti prvaka Evrope, reprezentacije Italije, no iz ove zemlje stiže zanimljiva prognoza za finale Mundijala.

Talijanska reprezentacija senzacionalno je izgubila u polufinalu baraža od selekcije Sjeverne Makedonije 0:1 nakon pogotka u sudijskoj nadokandi i tako je ostala bez učešća na Mundijalu.

Ipak, osim što su prvaci Evrope, Talijani se mogu pohvaliti i da imaju jednu od najjačih liga na svijetu.

Mnogo fudbalera iz Serije A će zaigrati u Kataru, a najviše je onih koji će igrati za Srbiju i Poljsku.

Selektor Srbije Dragan Stojković za Svjetsko prvenstvo u Kataru imenovao je čak 11 igrača koji igraju za klubove u Seriji A.

Najveće zvijezde srbijanske selekcije su Sergiej Milinković-Savić iz Lazija te Filip Kostić i Dušan Vlahović koji igraju za Juventus.

Oglasi

Osim njih, na Svjetsko prvenstvo će ići: Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Saša Lukić iz Torina, Nikola Milenković i Luka Jović iz Fiorentine, Ivan Ilić i Darko Lazović iz Verone i Filip Đuričić iz Sampdorije.

S druge strane, selektor poljske reprezentacije C

zeslaw Michniewicz imenovao je 11 igrača koji igraju u talijanskim ligama, ali njih 10 igra u Seriji A.

Svi golmani su u Italiji: Wojciech Szczęsny igra za Juventus, Bartosz Drągowski za Speziju, a Lukasz Skorupski za Bolognu. Među defanzivcima su Jakub Kiwior iz Spezije, Bartosz Bereszynski iz Sampdorije te Nicola Zalewski i Rome.

U sredini terena igrat će Piotr Zielinski iz Napolija i Szymon Zurkowski iz Fiorentine. Od napadača tu suArkadiusz Milik iz Juventusa i Krzysztof Piatek iz Salernitane. Jedini igrač iz Italije, ali ne iz Serije A, je Kamil Glik. Stoper je član Beneventa koji igra u Seriji B.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poljska je druga po broju igrača u Seriji A s deset igrača. Uz to, jedan iz Serije B. Računamo na finale Poljska-Srbija", piše talijanski portal Italian Football TV na Twitteru.

Reprezentacija Poljske na Svjetskom prvenstvu igrat će u grupi C protiv Meksika, Saudijske Arabije i Argentine. Srbijanci su se našli u skupini G, gdje ih čekaju Brazil, Švicarska i Kamerun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi