Nikome nije bilo jasno zašto Lunin nije u sastavu Real Madrida, a onda je Ukrajinac sve objasnio

Nije trenutno u stanju da misli na fudbal

Nikome nije bilo jasno zašto Lunin nije u sastavu Real Madrida, a onda je Ukrajinac sve objasnio

Endin Čaušević

Ukrajinski golman Andriy Lunin neće biti danas u konkurenciji za meč Real Madrida protiv Rayo Vallecana.

Kraljevski klub igra u gostima protiv svog gradskog rivala u okviru 26. kola španske La Lige, a meč se igra na Vallecasu od 18:30 sati.

Carlo Ancelotti je saopštio sastav igrača koji konkurišu za ovu utakmicu, a mnogi su vidjeli da tu nema Lunina koji je inače rezervni golman u Real Madridu.

Ovaj 23-godišnjak nema nikakvih problema s povredama i mnogima na prvu nije bilo jasno zašto nije u sastavu, ali ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje iz Španije.

Naime, Lunin je tražio od kluba da ne bude danas u konkurenciji na meč jer se angažovao kako bi poslao humanitarnu pomoć svom narodu u Ukrajini koji već treći dan ratuje protiv Rusije.

Lunin je zamilio Špance da pomognu putem humanitarnog broja ili da kupe stvari koje bi mogle biti od pomoći. Između ostalog on je naveo da bi dobro bilo da skupe što više odjeće, medicinske pomoći, zavoja, hrane u konzervama...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukrajinac je zamolio čelnike kluba da mu izađu u susret jer trenutno nije baš fokusiran na fudbal, te je itekako zabrinut za članove porodice koji su ostali u Ukrajini da brane svoju domovinu.

Opis nije dostupan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi