Totalni šok u taboru glavnog konkurenta reprezentacije BiH!

Kao grom iz vedra neba

Totalni šok u taboru glavnog konkurenta reprezentacije BiH!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru nalazi u grupi za Francuskom, Finskom, Ukrajinom i Kazahstanom.

Mnogi su dojma da su Ukrajinci glavni konkurent u grupi za tu drugo mjesto Bosni i Hercegovini, naravno ne treba otpisivati ni reprezentaciju Finske.

Ukrajina iza sebe ima odličan nastup na Euru gdje je ispala u četvrtfinalu od Engleske, a danas je pretprila totalni šok.

Naime, kao grom iz vedra nema je stigla vijest daje Andriy Shevchenko nakon pet godina napustio kormilo reprezentacije Ukrajine.

"Danas je istekao moj ugovor sa FS Ukrajine. Proveo sam pet godina sa reprezentacijom. Bio je to naporan posao koji je pokazao da možemo igrati moderan fudbal", napisao je legendarni fudbaler.

Bosna i Hercegovina i Ukrajina će svoje mečeve igrati 12. oktobra i 16. novembra. Prvi susret će se igrati u Kijevu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Trenutno na tabeli vodeća Francuska ima sedam bodova, slijede Ukrajina sa tri, Finska sa dva te Bosna i Hercegovina s jednim bodom. Kazahstan je bez bodova.

Kvalifikacije se nastavlju u septembru. Zmajevi gostuju Francuskoj, a Ukrajina Kazahstanu.

Top Komentari

yugopo
Mi smo samo konkurenti Kazahstanu!Budimo realni,koga pobijedismo!?
13 1
Bosonog bog
Ako predsjednik Ukrajine podnese ostavku,drugi smo garant.Naravno s tim da u Finskoj ne bude snijega iduće zime.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi