Šeširdžije odigrale herojsku utakmicu protiv Arsenala, a sve je palo u vodu u 97. minuti
FOTO: EPA

Sjajna utakmica u Londonu

Šeširdžije odigrale herojsku utakmicu protiv Arsenala, a sve je palo u vodu u 97. minuti

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice igraju se utakmice vandrednog 15. kola engleskog Premiershipa, a već u drugom meču kola vidjeli smo spektakl u malom gradskom duelu.

Luton je dočekao Arsenal, gosti su bili favoriti, ali domaći su se pokazali kao tvrd orah i na kraju na semaforu je pisalo 3:4.

Počelo je u 20. minuti vodstvo Arsenala 0:1, pogodio je Martinelli na asistenciju Sake, ali domaćini brzo odgovaraju u 25. minuti, Osho pogađa za 1:1 na dodavanje Dougthya.

Da Arsenal na odmor ode s prednosti od 1:2 pobrinuo se Gabriel Jesus u 45. minuti golom za novo vodstvo Topnika, asistencija je pripisana Whiteu.

U drugom poluvremenu uraganski start Šeširdžija to kao da je zbunilo Arsenal i Luton za osam minuta preokreće utakmicu u svoju korist.

U 49. minuti Adebayo na dodavanje večeras sjajnog Doughtya pogađa za 2:2, a u 57. minuti Barkley na dodavanje Towsenda pogađa za 3:2 i vodstvo Šeširdžija.

Oglasi

Arsenal se brzo trznuo i izjednačenje Topnicima donosi Havertz golom za 3:3 u 60. minuti, Gabriel Jesus je bio asistent kod ovog gola.

Do kraja meča bilo je još prilika pred oba gola, a Arsenal do pobjede dolazi u sedmoj minuti nadokande golom Rice za konačnih 3:4.

Ranije je odigrana i prva utakmica 15. kola u kojoj je Wolverhampton savladao Burnley 1:0 pogotkom Hwanga u 42. minuti susreta.

Premiershipa, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhamptona - Burnley 1:0

Luton - Arsenal 3:4

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sudija produzio dok Arsenal ne zabije gol...da ga ovi nisu zabili sudija bi uzeo loptu i zabio gol za Arsenal...guraju ih vec 2 sezone,ali dzaba...
0 3
DamirS
Nije Arsenal još kalibar za prvaka ali ako ništa barem mi je drago što će gazija teško zaspati večeras.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti