Anđušić: Široki Brijeg će vjerovatno odmarati neke igrače i to moramo iskoristiti
Anđušić bi na svome kontu sigurno imao još nekoliko golova i asistencija da nije imao probleme s povredama, ali i suspenzijom od četiri utakmice zbog crvenog kartona, ipak i poret toga svega je ponajbolji igrač Mladosti u ovoj sezoni

Ofanzivac Mladosti pred naredni meč

Anđušić: Široki Brijeg će vjerovatno odmarati neke igrače i to moramo iskoristiti

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti nakon poraza od Željezničara na Grbavici rezultatom 3:1, okreću se narednom meču u Premijer ligi. Kakanjci će u subotu na domaćem terenu dočekati ekipu Širokog Brijega, a budući da Mladost još matematički nije osigurala opstanak u Premijer ligi u ovoj utakmici će ići na tri boda.

Gledajući cijelu sezonu sigurno jedan od najboljih igrača Mladosti je ofanzivac Nemanja Anđušić, koji se vraća u ekipu za naredni meč. Ovaj nogometaš povrijedio se pred duel sa Zrinjskim, te je propustio gostovanje na Grbavici, ali je spreman za Široki Brijeg, te će zauzeti svoje mjesto u timu.

Anđušić je od odlaska iz Sarajeva može se kazati eksplodirao jer je najprije odigrao dobru polusezonu za Čelik, da bi u ovoj sezoni kada je u pitanju Mladost u 23 utakmice upisao sedam golova i dvije asistencije.

Ovaj bivši mladi reprezentativac BiH za SportSport.ba najavio je naredni meč protiv ekipe Širokog Brijega

"Nema sumnje da je Široki Brijeg uz Sarajevo u ovom momentu najbolja ekipa u državi, a to pokazuje i njihova forma. Ono gdje mi vidimo svoju šansu je to da oni nemaju više toliko ambicija u prvenstvu, jer ne mogu ni napredovati, ali ni nazadovati na tabeli. Njima je u ovom trenutku prioritet Kup, tako da vjerujem da će protiv nas odmarati još neke igrače", ističe Anđušić.

Mladost će nastupiti bez nekoliko igrača, ali u tim se pored vas vraća i Horić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neće biti kartoniranih s Grbavice Asanija i Bibera, ali vraća se i par igrača koji su bili kartonirani i povrijeđeni. Nemamo ni mi širok roster igrača, tako da očekujem protiv Širokog jednu dobru utakmicu, bez obzira s kakvim timom će oni nastupiti. Želimo da obradujemo naše navijače i da s tri boda zvanično i osiguramo opstanak u ligi. Iskreno i ja sam očekivao da ćemo biti bolje plasirani u ovoj sezoni, ali eto slijedom nekih okolnosti i lošim otvaranjem prvenstva doveli smo se u ovu situaciju. Ipak nakon lošeg početka sezone, cilj kluba bio je opstanak u ligi i mi smo na pragu da ga osiguramo, tako da smo ispunili ono što je od nas traženo", kazao je za SportSport.ba Nemanja Anđušić za kojeg neće biti iznenađenje ako zbog svojih igara u ovoj sezoni napusti Mladost i pređe u neki veći i bolji klub.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi