Anđušić: Željezničar je pod pritiskom, moramo biti koncentrisani i rezultat neće izostati
Anđušić igra sjajno ove sezone i neće biti iznenađenje ako ekipa Mladosti za koju nastupa nekoliko sjajnih igrača na kraju sezone izbori Evropu, jer ono što pokazuju u dosadašnjem dijelu sezone svakako im daje za pravo da se tome nadaju

Najbolji strijelac FK Mladost pred gostovanje na Grbavici

Anđušić: Željezničar je pod pritiskom, moramo biti koncentrisani i rezultat neće izostati

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja pobjedom nad ekipom GOŠK-a rezultatom 1:0 otvorili su drugi dio sezone u Premijer ligi. Kakanjci su trenutno na četvrtom mjestu s dva boda zaostatka za Širokim Brijegom, koji se nalazi na trećoj poziciji.

U narednom kolu, izabranici Adnana Zildžovića gostuju na Grbavici. Biće to duel s jednim od konkurenata za plasman u Evropu. Mladost i Željezničar su se dobro pojačali u zimskom prelaznom roku, tako da se očekuje jedan sjajan meč u kojem će najviše profitirati, oni koji dođu u "Dolinu ćupova".

Uoči naredne utakmice razgovarali smo s najboljim strijelcem ekipe Mladosti, 22-godišnjim ofanzivcem Nemanjom Anđušićem, koji je za SportSport.ba govorio o narednoj utakmici, te planovima Mladosti do kraja sezone.

"Moram da se osvrnem na prošlu utakmicu, odigrali smo dobro protiv GOŠK-a, imali smo i grešaka u igri, ali vjerujem da nam se to neće dešavati u narednom meču. Ako želimo protiv Željezničara na Grbavici da ostanemo neporaženi, onda moramo biti koncentriraniji u završnici, jer smo protiv GOŠK-a bili dosta nervozni pred protivničkim golom. Kada je u pitanju naš naredni protivnik, vidjeli smo na koji su način poraženi u Bijeljini, bili su bolji, imali su više šansi, ali na kraju upisali su poraz. Sada su pod pritiskom, imaju šest uzastopnih poraza i moraju se vaditi protiv nas pred svojim navijačima. Bez obzira na sve, mislim da mi uz maksimum svih igrača možemo Grbavicu napustiti neporaženi", ističe Anđušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost je zadržala kostur ekipe, te se pojačala s Horićem, Arežinom, Faminom, može li klub iz predgrađa Kaknja i do Evrope ove sezone?

"Mi nemamo nikakav pritisak rezultata, idemo od utakmice do utakmice, imamo dobar tim, dobrog trenera. Ako nam se pruži prilika da izborimo Evropu siguran sam da je nećemo ispustiti. Imamo kapacitete za tako nešto, ali kao što sam rekao nemamo nikakav pritisak, što je možda i najveća šansa u odnosu na ostale ekipe koje se bore za izlazak u Evropu", kazao je za SportSport.ba Nemanja Anđušić, strijelac šest golova za Mladost u ovoj sezoni.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
SARAJEVO ŠAMPION!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi