Zašto Fabrizio Romano učestalo piše o Hrvatima? Krivac je ovaj čovjek, završio je novi veliki posao

Najuspješniji hrvatski menadžer

Zašto Fabrizio Romano učestalo piše o Hrvatima? Krivac je ovaj čovjek, završio je novi veliki posao

Admin Čaušević

Fabrizio Romano je najpoznatiji transfer guru na svijetu, a posljednjih mjeseci učestalo piše i o najvećim talentima hrvatskog fudbala što do sada nije bio ni slučaj. Krivac za to je najuspješniji hrvatski menadžer.

Transfer kojeg Romano objavi je siguran kao da će narednog dana izaći sunce, a posljednjih sedmica se raspisao i o fudbalerima iz Hrvatske.

Svojevremeno je Italijan priznao da informacije dobija od samih igrača, ali su njegov najveći izvor menadžeri. Jedan od njih je i Andy Bara.

Bara se proteklih godina isprofilisao u najuspješnijeg fudbalskog mendažera u Hrvatskoj, a sada je na putu da ostvari i novi veliki posao.

Naime, Bara je ljetos prodao Mikayila Fayea za pet miliona eura iz Kustošije u Barcelonu, a sada u hrvatskog trećeligaša dovodi 17-godišnjeg Bayea Coulibalyja.

Oglasi

Romano je prije nekoliko sedmica najavio taj transfer da će Coulibaly potpisati za Kustošiju, a Index.hr. navodi da je posao i završen. Visina transfera je 500 hiljada eura.

Bara vodi brigu o karijeri nekih od najboljih hrvatskih igrača kao što je Lovro Majer, dok njegova agencija zastupa i brojne druge zvijezde među kojim su Dani Olmo kao i braća Fernandez Nacho i Alex te Alvaro Morata.

Na brojnoj listi nalazi se i Anes Krdžalić, mladi reprezentativac BiH koji je član Lokomotive iz Zagreba. Na spisku se nalazi i veliki broj talenata iz Hrvatske.

Bara u društvu svoje supruge

Na sceni se pojavio 2014. godine kada je posredovao u transferu Olma iz Barcelone u Dinamo i s vremenom je izgradio reputaciju najuspješnijeg fudbalskog agenta u svojoj zemlji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanmljivo da je agencija Niagara registorovana u Bosni i Hercegovini, a zanimljivo da ima samo jednog prijavljenog uposlenika, a prošle godine je zaradila impresvinih 2.5 miliona eura.

Inače, Bara je već neko vrijeme u braku sa bivšom hrvatskom novinarkom Lanom Banely koja vodi samozatajan život. Ovaj par ima dvoje djece.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti