Fabrizio Romano tvrdi: Bh. trener imao ponuda iz Serije A i Bundeslige, ali ostaje u sadašnjem klubu

Sjajno mu ide i dobio je brojne pohvale

Fabrizio Romano tvrdi: Bh. trener imao ponuda iz Serije A i Bundeslige, ali ostaje u sadašnjem klubu

S. Mlaćo

Uvijek dobro obaviješteni Fabrizio Romano donosi vijest i o jednom bh. treneru. Radi se i Mironu Musliću koji uspješan trenerski put gradi u Belgiji.

Muslić je inače iz Krajine, ali je za vrijeme rata otišao u Austriju. tu je gradio svoj igrački, a zatim trenerski put, da bi iz austrijskog Rieda stigao u belgijski Cercle Brugge.

Najprije je bio trener u stručnom štabu, a nakon krize rezultata navedenog kluba, dobio je povjerenje Uprave da upravo on bude glavni trener.

Desilo se to u septembru pošle godine, te je ubrzo nagrađen novim ugovorom. Bio je to veliki izazov za Muslića, no on se nije prepao.

Radio je i pokazao trenerski potencijal te znanje, a sada je nagrađen ugovor do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Time su čelnici kluba jasno pokazali da ga žele zadržati što duže u svojim redovima i da su zadovoljni saradnjom.

Popularni Romano navodi da je Muslić imao i ponuda iz Serije A te Bundeslige, što je svakako velika stvar i sjajna reklama za bh. trenera.

Cercle Brugge je trenutno na četvrtom mjestu u Belgiji, a prije dva dana savladali su Eupen sa 2:0. Trenutno njegov tim ima 25 osvojenih bodova, samo tri manje u odnosu na trećeplasiranog Genta.

Lider je Royal Union sa 35 bodova, a prati ga Anderlecht.

Muslić je već ranije govorio za SportSport.ba i otkrio kako su počeli njegovi trenerski koraci. Desilo se to u U-18 ekipi Rieda.

"Igrali smo protiv RB Salzburga, Sturma, Rapida... Tada samo dobili i novog sportskog direktora Franza Schiemera, koji je legenda RB Salzburga i koji sada radi kao pomoćni trener Jesseu Marschu u Leeds Unitedu. On je došao s novom idejom u klub. Želio je igrati visoki presing i napadački fudbal, koji forsira i RB Salzburg. On je u meni vidio trenera koji se uklapa u takvu filozofiju. Potom me naučio novim stvarima i ja sam se pronašao u toj ideji.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Već tad sam pratio Borussiju Dortmund u eri Jurgena Kloppa, ali nisam znao kako taj stil primijeniti na terenu. Schiemer mi je dao znanje i alat kako da to pretvorim u djelo."

Osvojio je tada četvrto mjesto u elitnom rangu austrijskog nogometa za mlade nogometaše i privukao pažnju.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Koje Krajine?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi