Here we go - Fabrizio Romano objavio ime dobitnika Zlatne lopte za 2023. godinu!

Ako on tako kaže...

Here we go - Fabrizio Romano objavio ime dobitnika Zlatne lopte za 2023. godinu!

Eldar Ganibegović

Ceremonija dodjele Zlatne lopte zakazana je za 30. oktobar, no već se nazire ime dobitnika. Sada ga je objavio i Fabrizio Romano, novinar kojem se itekako vjeruje.

U teatru Chatelet u Parizu će za pet dana, 30. oktobra 2023. godine, biti održana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Trenutno je ova prestižna nagrada u rukama Karima Benzeme, no od ponedjeljka će imati novog vlasnika. Novog-starog vlasnika, bolje rečeno.

Jasno je da je Lionel Messi favorit za osvajanje ove nagrade, a sada je to potvrdio i jedan od najpouzdanijih sportskih novinara, Fabrizio Romano.

Za čudesnog Argentinca to će biti rekordna osma Zlatna lopta, a ukoliko je osvoji, Messi će na još jedan način ispisati historiju.

Oglasi

Naime, fudbaler Intera iz Miamija biti će tako prvi igrač koji je dobio Zlatnu loptu kao član nekog neevropskog kluba, nakon što je ljetos iz PSG-a preselio u Inter.

Jasno je da najveće zasluge za ovu Zlatnu loptu pripadaju tome što je Messi vodio Argentinu krajem 2022. do naslova prvaka svijeta u Kataru.

S PSG-om se prošle sezone nije proslavio jer su ispali u osmini finala Lige prvaka, a očekivano je osvojena titula prvaka Francuske. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, španski Sport je ranije otkrio i koja fudbalerka će dobiti Zlatnu loptu. To će biti Aitana Bonmati iz Barcelone, koja je osvojila prvenstvo i Superkup Španije i osvojila Ligu prvaka u sezoni 2022/23.

Na prelazu iz jula u avgust osvojila je Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Španije, a izabrana je i za najbolju igračicu turnira.

Top Komentari

user1620593935
Mesi je imao 4 zlatne lopte dok Ronaldo 1 dok se nije pocelo sve raditi sa stigne Mesija po broju ZL. Kada je Ronaldo imao golove onda su bitni golovi, a kada ima trofeje onda su bitni trofeji, Zasto Mesi nije dobio 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju ako je zlatna lopta individualna nagrada? Ronaldo je 2013 godine dobio samo radi golove zar ne? Svake godine se menjali kriteriji za zlatnu loptu i pravili se onako kako Ronaldu odgovara. I opet ce ih imati manje od Messija.
1 2
user1676286668
Cifuti opet kepecu namjestili da osvoji nagradu...sljedeće godine će bit u konkurenciji opet zato što je preso u SAD da igra fudbal...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi