U Portu rade pravi mađioničari za prodaju: Portugalski velikan napravio još jedan sjajan posao
Sjajni napadač imao je fantastičnu sezonu i to mu je donijelo transfer u Premiership (Foto: EPA)

Marega u Premiershipu

U Portu rade pravi mađioničari za prodaju: Portugalski velikan napravio još jedan sjajan posao

M. Šljivak

Portugalski velikan Porto napravio je prethodnih godina mnogo velikih transfera.

Velika imena svjetskog fudbala su nosila dres ovog tima (Falcao, Rodriguez....) i svi su oni za ogromne sume novca prodavani evropskim gigantima.

Radio je Porto dobar posao i sa ostalim klubovima, a još jedan transfer su završili proteklih dana i to sa londonskim West Hamom.

Novi član Čekićara postao je 28-godišnji napadač Moussa Marega. List A Bola tvrdi da je transfer ovog fudbalera iz Porta u West Ham gostova stvar i Marega će od naredne sezone igrati u Premiershipu.

Tako je West Ham uspio da pronađe napadača kojeg su dugo tražili. Povezivali su se često sa bh.napadačem Edinom Džekom, ali su njihove ponude odbijene od strane Dijamanta.

Na kraju su se odlučili dovesti reprezentativca Malija. Za njegove usluge će isplatiti 40 miliona eura, a to je svakako odlična cifra za portugalskog velikana.

Porto je još jednom potvrdio da u svojim redovima ima prave magove kada su transferi u pitanju, jer igrača kao što je Marega bi rijetko ko uspio prodati za ovu cifru, iako se radi o veoma kvalitetnom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marega je ove sezone igrao odlično u dresu Porta. Blistao je u svim takmičenjima, a u 45 utakmica ostvario je učinak od 21 gola i 11 asistencija.

Ranije je igrao još za Guimaraeš, Maritimo, Esperance Tunis, Amiens i Evry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi