Andy Carroll ponovo  van terena: ovaj put šest sedmica

Problemi za Slavena Bilića

Andy Carroll ponovo van terena: ovaj put šest sedmica

M. Skaka

Zbog povrede tetive koju je zadobio u pobjedi West Hama nad Bournemouthom, napadač Andy Carroll mogao bi pauzirati čak šest sedmica.

Carrol je postigao dva gola za West Ham u posljednjih četiri utakmice nakon što se na teren vratio u septembru prošle godine. Prije toga, gotovo cijelu 2015. godinu dvadesetsedmogodišnjak je propustio zbog operacije koljena.

“On je pozitivan momak, ali ima razloga da bude razočaran.”, rekao je Slaven Bilić. “Tek se vratio i uživao je u igri. Ipak, nije to kraj svijeta, ako sve prođe kako treba vrlo brzo će se vratiti na teren.”

Carroll je u West Ham stigao iz Liverpoola za 15 miliona funti u junu 2013. godine i od tada je proveo više vremena na oporavku od raznih povreda, nego u igri. I njegova reprezentativna karijera ugrožena je povredama. Za Englesku je nastupio devet puta i postigao dva gola, ali dres reprezentacije nije nosio od oktobra 2012. kada je prvi put povrijedio tetive.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lista Carrollovih povreda
Septembar 2012. Povreda tetive - mjesec dana pauze
Novembar 2012. Iščašenje koljena - dva mjeseca pauze
Maj 2013. Povreda pete - sedam mjeseci pauze
Juli 2014. Pocjepani ligamenti - četiri mjeseca pauze
Februar 2015. Operacija koljena - sedam mjeseci pauze
januar 2016. Povreda tetiva - do šest sedmica pauze

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi