Haalanda pitali čime bi se bavio da nije fudbaler, a na njegov odgovor niko živ nije bio spreman

Nije mu problem raditi bilo kakav posao ako to bude morao

Haalanda pitali čime bi se bavio da nije fudbaler, a na njegov odgovor niko živ nije bio spreman

Endin Čaušević

Erling Haaland bez dileme trenutno je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a u Manchester Cityju igra sezonu za pamćenje. Međutim, da nije uspio kao fudbaler Haaland je tačno znao čime bi se bavio, a za takav njegov odgovor niko nije bio spreman.

Haaland je prošlog ljeta napustio Borussiju Dortmund i potpisao je za Manchester City u transferu vrijednom "samo" 80 miliona eura, a ispostavilo se da je napravio najbolji mogući potez.

Norveški napadač briljira u dresu kluba s Etihada s kojim je već uspio da osvoji titulu prvaka Engleske, a do kraja sezone će s Manchester Cityjem igrati finale FA Kupa protiv Manchester Uniteda, te finale Lige prvaka protiv Intera.

Već u prvoj sezoni Haaland bi s Građanima mogao da osvoji skoro sve što je mogao, a očekivano će ponijeti i titulu najboljeg strijelca i igrača u tekućoj sezoni Premiershipa.

U dosadašnjem dijelu sezone nevjerovatni Haaland je na 51 odigranoj utakmici zabio čak 52 gola u svim takmičenjima i dodao je još devet asistencija. Bez dileme je jedan od najboljih na svijetu i čini se da je samo pitanje kada će osvojiti Zlatnu loptu.

Haaland je prije nekoliko dana bio na ceremoniji proglašenja najboljih igrača Premiershipa, a dao je i intervju za Sky Sports koji se našao u centru pažnje.

Oglasi

Novinar Sky Sportsa pitao je Haalanda da li zna čime bi se bavio da nije fudbaler, a odgovor koji je dao napadač Manchester Cityja mnoge je iznenadio.

"Šta bih bio da nisam fudbaler? Pa, vjerovatno varioc ili bih radio na farmi", rekao je Haaland što je novinara Sky Sportsa ostavilo bez teksta.

Iako je njegova porodica itekako vezana za sport zbog oca koji je također bio fudbaler jasno je da su oni djecu odgajali da budu skromni i čvrsto na zemlji, a da su to uspjeli uraditi Haaland je najbolji primjer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On ne dopušta da ga slava i novac promijene i na njemu se jasno vidi da ima cilj koji želi da ispuni u fudbalu, te očito da je na tom putu trenutno nezaustavljiv.

Međutim, i pored toga što je sa samo 22 godine zaradio nestvaran novac on ne dopušta da ga to promijeni i nije mu problem priznati da bi bez problema radio neke druge poslove ukoliko je to potrebno, ali i da svakako kada je Norveškoj pomaže svojoj familiji na farmi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi