Ovakve ljude novac ne može da promijeni: Zabio gol voljenom klubu, a onda pokazao da je gospodin

Delort oduševio navijače bivšeg kluba

Ovakve ljude novac ne može da promijeni: Zabio gol voljenom klubu, a onda pokazao da je gospodin

Endin Čaušević

Fudbaleri Nice jučer su u gostima pobijedili Ajaccio sa 1:0 u meču sedmog kola francuske Ligue 1.

Nica je uspjela da dođe do nova tri boda na neugodnom gostovanju, a junak ovog tima bio je Andy Delort koji je postigao jedini pogodak.

Odlučujući trenutak meča desio se u 65. minuti kada je Thuram sjajno uposlio Delorta koji je ostavio sve bez teksta kada je fantastično škaricama zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba.

Delort je još kao tinejdžer stigao u Ajaccio, a za prvi tim ovog kluba debitovao je još 2010. godine. Za ovaj klub je igrao tri godine, ali iz poštovanja nije jučer slavio kada je postigao pogodak.

Da je Ajaccio u njegovom srcu i da će uvijek imati nevjerovatno poštovanje prema tom klubu i navijačima Delort je pokazao nakon utakmice, a scene ispred stadiona su oduševile fudbalski svijet.

Oglasi

Naime, ovaj 30-godišnji napadač je nakon utakmice odlučio da izađe ispred stadiona kako bi se barem malo družio s navijačima bivšeg kluba koji mu očito nisu toliko zamjerili što je Nici donio pobjedu.

Delort je dok je čekao ostale saigrače stao s navijačima Ajaccija kako bi s njima popio pivo i malo se družio, a mnogi su na Twitteru oduševljeno sve to prokomentarisali.

Iskusni napadač je pokazao svoju veličinu ovim potezom, te činjenicu da klub u kojem je on ponikao zaista ima posebno mjesto u njegovom srcu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Delort je u Nicu stigao prošlog ljeta iz Montpelliera, a u karijeri je još igrao za Metz, Tours, Wigan, Caen, Tigres i Toulouse.

U dosadašnjem dijelu sezone Delort je odigrao deset utakmica u svim takmičenjima i uspio je da postigne četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi