Stravične sene u Nici: Ozbiljan sukob navijača, jedan teško povrijeđen u padu s tribine
Foto - Screenshot

Sukob navijača

Stravične sene u Nici: Ozbiljan sukob navijača, jedan teško povrijeđen u padu s tribine

M. Šljivak

Stravične scene dešavaju se danas na stadionu Allianz Riviera u Nici.

Pred susret Konferencijske lige između domaće Nice i njemačkog Kolna, došlo je do žestokog obračuna između navijača na tribinama.

Navijači su krenuli u međusobni obračun čim su se ugledali na tribinama. Zapaljene su baklje, počeli su se gađati, pokušavajući da se domognu jedni drugih. 

U tome su i uspjeli. Došlo je do fizičkog sukoba u kojem se nisu štedili i još se čekaju informacije o broju povrijeđenih osoba.

Oglasi

RMC Sport navodi kako je jedan od navijača gostiju iz Njemačke ozbiljno povrijeđen, ali ne u obračunu.

On je iz nepoznatih razloga pao s tribine, a njegovo tačno zdravstveno stanje još uvijek nije poznato.

Oglasi

Policija je reagovala tokom sukoba. Morali su koristiti suzavac kako bi smirili navijače i prema određenim informacija utakmica na Allianz Rivieri vjerovatno će biti otkazana.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Navijači Kolna danas su u Nici napravili pravi haos na ulicama. Ostavili su 'tone' smeća zbog čega je reagovao i gradonačelnik ovog francuskog grada.

"Osuđujem skandalozno ponašanje navijača Kolna. Iskazali su manjak poštovanja prema gradu koji ih je velikodušnu ugostio. Klubu ćemo poslati račune za čišćenje i za štetu koju su učinili", poručio je Christian Estrosi.

Top Komentari

Eno30
Divljaci huliganstvu nigdje kraja
3 0
Nama
Beli su pred izbore u Bosni
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi