Bivši golman otišao na pregled kod doktora, a on mu rekao da ima još šest mjeseci života

Dobio najgore moguće vijesti

Bivši golman otišao na pregled kod doktora, a on mu rekao da ima još šest mjeseci života

E. Čaušević

Nekadašnji golman škotskog Rangersa, Andy Goram, našao se u centru pažnje fudbalske javnosti jer je otkrio da boluje od teške bolesti.

Ovaj 58-godišnjak se javno odlučio oglasiti i otkrio je da je teško bolestan i da mu je ostalo još malo života. To je trebao biti običan pregled da otkrije zbog čega ima žgaravicu, a završio se kao noćna mora.

Škotski mediji objavili su da se bivši golman Rangersa počeo loše osjećati prije dva mjeseca kada je odjednom izgubio apetit i počela ga je mučiti žgaravica.

Goram je ignorisao simptome koje je imao, ali kada je bol postala nepodnošljiva i kada je počeo gubiti na težini odlučio je da se javi doktoru kako bi saznao zbog čega ima takbe probleme.

Njegov porodični doktor je shvatio da nešto nije u redu i prebacio je Gorama u bolnici Wishaw General gdje su na kraju uspjeli da postave dijagnozu i poručili su legendarnom golmanu Rangersa da ima rak debelog crijeva.

"Borit ću se kao nikada u životu. Mislio sam da imam samo neke probleme s probavom. Nakon nekoliko sedmica se pogoršalo i bol je bila sve jača. Sve što bih pojeo ili popio ne bi ni došlo do stomaka, a ja bih to već sve povraćao", priča Goram i nastavlja.

Oglasi

"Nisam mogao da se suočim sa svojim doktorom dije sedmice i tada sam bio u totalnoj agoniji. Izgubio sam deset kila za četiri sedmice. Tada sam se javio doktoru, uradio sam CT i on me odmah prebacio u bolnicu, a tamo su mi rekli da budem što više sa svojim najbližim članovima porodice".

"Tada se alarm upalio u mojoj glavi. Rekli su mi da imam rak i da je već u podmukloj fazi. Proširio se na veći dio organizma i operaciju je nemoguće izbjeći. Sin je počeo plakati kada su doktori objašnjavali šta je problem. A riječi 'ne možemo vas operisati' su me najviše pogodile. Znam da moram da se borim, ali je teška situacija".

Andy Goram asked Marvin Andrews 'for a miracle' after cancer diagnosis -  Daily Record

Njegovi doktori poručili su Goramu da ima oko šest mjeseci života ili najviše devet ukoliko krene na hemoterapiju. On je to odbio jer zna kroz šta je njegova bivša supruga prolazila koja se također borila s rakom prošle godine.

"Doktori su mi rekli da uživam u životu koji mi je ostao i da budem što normalniji. Znaju svi kakvu bol imam, ali to krijem. Želim što više biti s porodicom i prijateljima i potrudiću se da budem tu što duže. Nažalost ta vremenska 'bomba' otkucama i to je jedina razlika", zaključio je Goram.

Goran je ponikao u Oldhamu, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Rangersu. Još je branio za Hibernian, Notts County, Sheffield United, Motherwell, Manchester United, Coventry, Queen i Elgin City.

Andy Goram and his bizarre spell with Manchester United | OTB Sports

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi