Ten Hagov poziv i odgovor 'NE' s druge strane
Foto - EPA

Nizozemac želi veznjaka

Ten Hagov poziv i odgovor 'NE' s druge strane

Midhat Šljivak

Novi menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag pred sobom ima zaista težak zadatak da Crvene đavole vrati u vrh engleskog fudbala.

Nizozemski stručnjak preuzeo je veliku obavezu na Old Traffordu. Niko prije njega u proteklih 10 godina nije uspio Unitedu donijeti previše sreće nakon odlaska Sir Alexa Fergusona i sada su sve oči uperene u Ten Haga.

Čelnici tima s Old Trafforda spremili su ogromnu cifru za pojačanja. Ten Hag u mislima ima brojne igrače, ali do njih neće lako doći. Pojedini ne žele u tim koji ne igra Ligu prvaka, a među njima je Frenkie de Jong.

Veznjak Barcelone jedna je od glavnih želja menadžera Uniteda. Ten Hag je lično pozvao svog nekadašnjeg igrača iz Ajaxa, no nije čuo lijepu vijest s druge strane.

De Jong je menadžeru Uniteda saopštio kako nema namjeru napustiti Barcelonu, posebno ne zbog tima koji ne igra u Ligi prvaka, pa je za sada ovaj transfer teško ostvariv.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ten Hag ne želi odustati. Predstavio mu je projekt kojeg ima na Old Traffordu i namjerava obaviti još nekoliko razgovora s njim kako bi ga uvjerio da dođe u United.

Barcelona je s druge strane navodno spremna da proda 25-godišnjaka. Za njegove usluge žele između 80 i 85 miliona eura, ali za sada je Nizozemac mnogo bliži ostanku nego odlasku s Camp Noua.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi