Real Madrid sprema spektakularan potpis: Na Anfield ide ponuda od 40 miliona funti
Florentino Perez uskoro bi mogao završiti još jedno fenomenalno pojačanje za Real Madrid (Foto: EPA)

Pojačavaju poziciju lijevog beka

Real Madrid sprema spektakularan potpis: Na Anfield ide ponuda od 40 miliona funti

Midhat Šljivak

Madridski Real neće u ljetnom prijelaznom roku previše mijenjati ekipu u odnosu na posljednju sezonu. Najavljeno je da će u Madrid stići nekoliko novih imena, a poziciju lijevog beka, koju je trener Carlo Ancelotti istakao kao krucijalnu, mogao bi zatvoriti trenutni fudbaler Liverpoola Andy Robertson.

Zvijezda Liverpoola Andy Robertson (29) mogao bi tokom ljeta pojačati redove madridskog Reala. Kraljevi su škotskog fudbalera spremni dovesti u svoje redove i za njegove usluge izdvojiti 40 miliona funti.

Pozicija lijevog beka označena je od strane Carla Ancelottija kao krucijalna za narednu sezonu. Ferland Mendy je više povrijeđen nego što igra, pa je Italijan 'krpio' ovo mjestu s Eduardom Camavingom, te drugim fudbalerima.

Ipak, Camavingi više ne pada ni na kraj pameti da gubi vrijeme i identitet na ovoj poziciji, odbio ju je igrati i David Alaba, pa je Real prinuđen da pojača lijevu stranu odbrane i istražuje tržište igrača.

Robertson se pojavio kao zanimljiva opcija. Radi se o iskusnom fudbaleru koji je s 29 godina već osvojio brojne trofeje i koji bi definitivno bio pravo pojačanje za Kraljeve.

Oglasi

Tim iz Madrida spreman je izdvojiti 40 miliona funti za usluge škotskog reprezentativca i ostaje nam da vidimo hoće li na kraju zaista doći do spektakularnog transfera.

Andy Robertson je na Anfield stigao 2017. godine iz Hull Cityja. Prethodno je igrao za Queen's Park i Dundee United.

Ispostavio se ovaj 29-godišnji lijevi bek kao pravo pojačanje za Redse. U velikanu s Anfielda je osvojio brojne trofeja i u 267 odigranih utakmica postigao je osam pogodaka uz fenomenalnih 63 upisane asistencije.

Real Madrid u narednu sezonu ulazi s ogromnim ambicijama. Cilj je da se titula prvaka Španije i Evrope vrati u Madrid, a za to su Ancelottiji potrebna dodatna pojačanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan čovjek je već završen. To je fenomenalni engleski reprezentativac Jude Bellingham, a pored njega očekuje se i dolazak rezervnog napadača koji će pokrivati Karima Benzemu, te novog golmana koji će biti zamjena za Thibauta Courtoisa.

Interesantna sezona je u najavi s Kraljevima. Ona je možda i posljednja u trenerskoj karijeri Carla Ancelottija i to će mu sigurno biti motiv da povede ekipu u osvajanje Evrope.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dovoljno je da nazovu i kazu halo ovdje REAL i strvar je vec zavrsena.
1 0
user1613662710
40miliona za Robertsona? Ne budite smijesni daju pare za camavinge,tchouamenia a da im neko dadne ovakog igraca za 40miliona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi