Bh. reprezentativac blizu Londona: Transfer bi mogao biti realizovan u januaru

Priče sve aktivnije

Bh. reprezentativac blizu Londona: Transfer bi mogao biti realizovan u januaru

Haris Zilić

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić je sve bliže Londonu i priča se dobro zakuhala.

Početkom sedmice pojavila se vijest da Bretnford želi Anela Ahmedhodžića, a ta vijest je danas poprimila još deblje razmjere i Zmaj bi mogao već u januaru put Londona.

U prilog svemu ide i nedavna izjava Ahmedhodžića gdje je rekao da napušta Malme s kojim je ove godine osvojio još jednu titulu prvaka Švedske.

Član Premiershipa je već ranije slao skaute da gledaju talentovanog štopera, pa je transfer postao sve izvjesniji. Odlazak je najavio i sportski direktor Malmea, Daniel Andersson.

"Jasno je da se mnogo o tome priča. Imao je fantastičnu sezonu, kao u prvenstvu tako i Ligi prvaka i reprezentaciji. Za njega postoji ogroman intere. Sve ide ka odlasku, ali ništa nije još jasno jer je tako u fudbalu", kazao je Andersson.

Nova pisanja medija na Ostrvu govore da Brentford u januaru želi osvježiti svoje redove, a Ahmedhodžić je prvi i najozbiljniji kandidat za dobar transfer.

Proteklih godiona klub iz okoline Londona je zaradio ogroman novac na prodaji igrača nakon što je dovođenje slobodnih agenata bilo puni pogodak zahvaljujući odličnim kalkulacijama gazde Benhama.

U međuvremenu uspio je izgraditi i novi stadion kapaciteta 17.250 sjedećih mjesta. Pametnim ulaganjem od kluba na ivici bankorat napravio je sasvim konkurentan tim, a u januaru je prodao Saida Benrahmu u West Ham za 23 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za našeg reprezentativca bi Bretnford bio sigurno dobra odskočna daska za dalje. Pokazao bi se u najjačoj ligi svijeta, a obzirom na poslovanja Brentforda nije isključeno da nakon nekoliko dobrih sezona ostvari još bolji i unosniji transfer.

Navijači su posljednja 24 sata zatrpali komentarima društvene kanale Brentforda i sve češće spominju ime Anela Ahmedhodžića koji je bez sumnje veoma blizu odlaska u London.

Top Komentari

Chesa
Mlad si i perspektivan. - sretno gdje god da odeš.
7 0
user1602245913
Na kraju zavtši u Salernitani.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi