Anel Ahmehodžić u iznenađujućem transferu odlazi u Englesku

Ne ostaje mu se u Švedskoj

Anel Ahmehodžić u iznenađujućem transferu odlazi u Englesku

Admin Čaušević

Anel Ahemedhožić je u potrazi za novim klubom nakon neslavne polusezone u Bordeauxu s kojim je ispao iz Ligue 1.

Ahmedhodžić je i dalje ugovorm vezan za Malmo, bh. štoperu se ne ostaje u Švedskoj te želi izazove u nekoj drugoj zemlji.

Iz Engleske danas stiže vijest da je za 23-godišnjeg standardnog reprezentativca zaintersovan jedan od osvajača Premiershipa.

Naime, 192 centimetra visokog štopera u svojim redovima želi vidjeti Blackburn Roversi koji se trenutno takmiče u Championshipu.

Razlog zašto je Ahmedhodžić završio na listi želja bivšeg prvaka Engleske se krije u činjenici da na klupi ovog kluba sjedi John Dahl Tomasson koji je bh. fudbalera trenirao u Malmeu.

Engleski mediji izvještavaju da naš fudbaler ne bi trebao imati problema s dobijanjem radne i boravišne dozvole pošto je standardan u reprezentaciji, a ranije je igrao u Engleskoj te Francuskoj.

Stameni centralni defanzivac je bio standaradan kod Ivayla Peteva u junskom ciklusu kvalifikacija te je upisao četiri nastupa i do sada je stigao do brojke od 18 mečeva u dresu Zmajeva.

I trener Malmea, Miloš Milojević, je priznao kako Ahmehodžić želi novi angažman van Švedske te u ovom klubu očekuju da se bh. reprezentativac o svom statusu očituje najkasnije do 30. juna.

U nekim ranijim prijelaznim rokovima bh. defanzivac koji već ima iskustvo igranja na Ostrvu pošto je nastupao za Nottingham Forest se dovodio u vezu sa prelaskom u Napoli, Atalantu i Milan, ali čini se da su ti klubovi za njega krupan zalogaj.

Top Komentari

King_Kenny
...nema mali pojma,njemu je plafon turska liga i neki Merhabaspor...
3 15
Tas14
Pa on ne zaslužuje igrati u Championshipu, realno je za Leeds.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi